Contul meu
Cosul meu
Te rugam sa astepti...
Cel mai bun raport pret-calitate din Romania!* *Daca gasesti in alta parte mai ieftin, primesti 2x diferenta

Servicii de instalare la domiciliu

Condiţii de efectuare a serviciului de instalare aer conditionat                                      

 

Te bucuri de cumparaturile facute, fara nicio bataie de cap in privinta instalarii acestora! Cu Altex, beneficiezi de servicii de instalare la domiciliu in baza urmatoarelor conditii si prevederi:

 • Serviciile de instalare sunt servicii contra-cost si pot fi achizitionate fie online, fie direct din magazin.
 • Serviciile de instalare care pot fi achizitionate, sunt disponibile pentru urmatoarele categorii de produse: aparate de aer conditionat.
 • Pastrezi bonul fiscal sau factura produselor achizitionate si factura sau bonul fiscal cu serviciul de instalare achizitionat. Serviciul de instalare la domiciliu se poate face numai pe baza acestei dovezi.
 • In cazul in care ai achizitionat mai multe produse identice, pentru care ai nevoie de serviciul de instalare, trebuie sa te asiguri ca, pe documentul fiscal eliberat, numarul de produse este egal cu numarul serviciilor de instalare.
 • Esti artistul propriului spatiu, asadar avem nevoie de ajutorul tau! Asigura-ne locul potrivit pentru montarea dispozitivelor si asigura-te ca exista acces rapid la utilitatile necesare, in functie de specificul lucrarii (electricitate, apa, semnal TV). Astfel, responsabilitatea alegerii locului de montaj si a eventualelor urmari este in mainile tale.
 • Nu uita! In serviciul de instalare la domiciliu nu sunt incluse lucrarile ulterioare (zugravire, zidarie sau modificari ale retelelor de utiliati: electricitate, apa, cablu TV). Lucrarile suplimentare solicitate in momentul montajului, se vor achita separat firmei de instalare, iar acestea nu fac obiectul responsabilitatii firmei SC ALTEX ROMANIA SRL.
 • Pentru cei aflati in afara localitatii in care s-a facut achizitia serviciului de instalare, se va percepe un cost de deplasare de 1.5 ron / KM + TVA, care va fi achitat separat, direct firmei de montaj.
 • Pentru ca stim cat de important este timpul tau, am creat un sistem rapid prin intermediul caruia te poti programa:
 1. pe loc, in magazinul Altex din care ai achizitionat produsele.
 2. daca ti-ai achizitionat serviciul din magazinul online, este suficient sa inregistrezi ticket de instalare pe http://altexservice.ro.

 

Termenul de montaj comunicat la momentul achizitiei se refera la zile lucratoare si se calculează începând cu ziua lucratoare următoare efectuarii inregistrarii ticketului de instalare la magazin sau pe http://altexservice.ro

Zilele lucratoare sunt de luni pana vineri.

 

Materiale incluse in kitul de montaj standard:

 1. Traseu frigorific din ţeava de cupru si izolaţie termica in limita a 3 ml
 2. Furtun scurgere condens
 3. Cablu electric 3ml pentru conexiunile dintre unitatea interioara si cea exterioara
 4. Consola pentru unitatea exterioara inclusiv sistemul de prindere
 5. Banda matisat
 6. Stecher
 7. Cablu alimentare unitatea interna 1m

 

Manopera de instalare presupune:

 1. Executarea unei singure găuri in peretele exterior pentru aparat monosplit, respectiv doua găuri pentru dublusplit.
 2. Amplasarea unitatii exterioare si unitatii interioare in limita traseului frigorific de 3m (monosplit), 6m (dublusplit).
 3. Instalarea se va face respectând legislaţia in domeniu (nu se vor perfora grinzi sau stâlpi de beton si nu se executa lucrări care pun in pericol rezistenta clădirii si siguranţa membrilor echipei de instalare).
 4. Unitatea exterioara se fixeaza pe peretele exterior cat mai aproape de unitatea interioara si numai intr-un loc accesibil pentru montare si intervenţii (imediat sub fereastra, in locuri in care sa nu fie periclitata integritatea instalatorului, sa nu existe pericol de accidentare).
 5. Montajele care necesita folosirea schelelor, scărilor in trei trepte sau a alpinistilor nu fac obiectul instalării standard.
 6. Badijonarea traseului frigorific (in limita de 3m traseu).
 7. Efectuarea probei de funcţionare si explicarea principalelor facilitaţi ale acestuia.
 8. Deplasarea echipei de montaj fara costuri din partea clientului numai in localitatea in care s-a efectuat vanzarea din magazin. Pentru comenzile online nu se percepe taxa de deplasare daca instalarea se efectueaza in localitati in care exista magazin Altex sau Media Galaxy.

Lucrările, materialele si accesoriile suplimentare montajului standard, daca sunt necesare, vor fi suportate de client după cum urmeaza:

 • trecere suplimentara prin beton - 162 ron/ buc
 • treceri suplimentare prin perete de zidărie – 82 ron / buc
 • traseu frigorific suplimentar peste cei 3m inclusi in kit(prelungire traseu prin sudura) - 96 ron / ml
 • mascarea traseului frigorific cu masca PVC - 66 ron / ml
  • prelungirea cablului de alimentare cu energie electrica – 15 ron / ml
  • prelungirea furtunului de condens – 15 ron / ml
   • şuruburi + dibluri speciale cu lungimea de 20 cm pentru montajul pe suprafeţe termoizolate cu polistiren – 22 ron
   • deplasarea echipei de montaj in afara localităţii -1,5 ron/ km daca solicitarea de instalare este pentru alta localitate decat cea in care se afla magazinul din care s-a facut achizitia(tarif dus-intors).
   • Instalarile se pot efectua doar in localitatile unde exista cale de access rutier
   • preturile includ TVA. Cuponul este valabil doar pe teritoriul Romaniei pana la finalizarea efectiva a instalarii.

In cazul in care, la data programata nu se poate realiza montajul din următoarele cauze: cumpărătorul nu este la domiciliu, nu sunt condiţii pentru a se efectua montajul standard, cumpărătorul nu prezintă documentele originale de achiziţie ale aparatului si serviciului, costul deplasării suplimentare, la o data ulterioara va fi suportat de către client, si este in valoare de 60 RON;

Intervalul de timp anuntat pentru efectuarea montajului poate suferi modificări datorita unor condiţii de trafic, atmosferice sau a unor evenimente provocate de terte parti, sau datorita volumului mare de solicitari. Nu sunt incluse in montajul standard manopera si materialele aferente reparaţiilor de zidărie (tencuieli, vopseluri, tapete etc.), lucrări de modificare si reparare a instalaţiei electrice a imobilului, operaţii de modificare a poziţiei unor obiecte ce restricţionează montajul (ex.mobila), lucrări de curăţenie ca urmare a producerii de praf, lucrări de mascare a traseului frigorific (cu rigips, canale speciale etc.), demontare geamuri termopane etc. Clientul trebuie sa asigure front de lucru corespunzator echipei de montaj. Orice reclamatie privind calitatea/intarzierea serviciului de montaj se poate face telefonic la call center la numarul de telefon 021-9197. Achiziţionarea serviciului de instalare aer presupune acordul asupra prezentelor condiţii de efectuare a instalării.

Clientul este de acord cu prelucrarea datelor personale de catre Altex Romania, Altex Service Center si a subcontractorilor acestora in vederea executarii prestatiilor contractate. Datele personale nu vor fi instrainate catre alti terti si nu vor parasi teritoriul Romaniei.