Calvados

Tot ce trebuie sa stii despre Calvados

 

Calvados, uneori numit si Calva, este la baza un Brandy realizat in Franta. Numele acestuia este preluat de la numele regiunii Calvados din Normandia de Jos.

Acesta este facut in cea mai mare parte din distilarea cidrului de mere, dar unele branduri folosesc combinatia dintre cidru de mere si cidru de pere. Se tine la invechit in butoaie din castan sau butoaie din gorun.

Cidrul folosit pentru Calvados este facut in cea mai mare parte din mere si se folosesc mai multe soiuri de mere astfel incat sa se obtina mai multe gusturi si arome. Gustul cidrului din care se face Calvados este impartit in:

  • 15% cidru dulce pentru a exista zaharul si pentru fermentare
  • 30% cidru amarui pentru a obtine aroma
  • 40% cidru dulce - amar
  • 15% cidru acru pentru o prospetime aparte.

 

Intrebari frecvente

Este facut in cea mai mare parte din distilarea cidrului de mere, dar se poate folosi si combinatia dintre cidru de pere si cidru de mere.

Gustul pe care il are Calvados depinde in functie de soiurile de mere folosite pentru a obtine cidrul de mere, care in urma fermentatiei si a distilarii se obtine Calvados. Combinatiile de cidrul folosite pentru Calvados au gusturi predominant de: 15% cidru dulce, 30% cidru amarui, 40% cidru dulce - amar, 15% cidru acru.

Cel mai bun raport calitate-pret

Conform sondajului Best Buy Award 2021/2022 efectuat de organizatia iCertias.

Cel mai mic pret din Romania! Daca gasesti in alta parte mai ieftin primesti de doua ori diferenta.

S.C. ALTEX ROMANIA S.R.L. este inregistrata cu numarul 600 / 2006 in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal