Brandy Ararat Vaspurakan 15YO, 0.7L

Cod produs: SPR48500003748
Brandy Ararat Vaspurakan 15YO, 0.7L
Brandy Ararat Vaspurakan 15YO, 0.7L
 
Produsul nu mai face parte din catalogul magazinului.
 • Descriere

  Brandy Ararat Vaspurakan 15YO, 0.7L

  ARARAT este mai mult decat un Brandy, o sansa de imbarcare in cultura Armeneasca, un simbol national al Armeniei.

  Vaspurakan 15 ani deschide gama de brandy-uri cu adevarat vechi de la Ararat. Buchetul sau este o combinatie armonioasa de condimente, aroma combina cafeaua si lemnul dulce iar gustul este unul moale si delicat cu o dulceata pronuntata de fructe uscate Armenesti.

  Ararat Vaspurakan 15 ani este acel brandy care deschide gama de vintage-uri a brandului, iar povestea sa este cel putin interesanta. Expresia este un tribut adus celebrului maestru Markar Sedrakyan de catre studentii sai, iar numele bauturii se refera la regiunea istorica a Armeniei, locul unde s-a nascut acesta. Realizat din struguri locali, Ararat Vaspurakan 15 ani trece printr-un proces de maturare indelungat, lucru care ii contureaza nu doar o intensa culoare de chihlimbar, ci si o aroma distinsa, speciala. Gustul imbina armonios condimentele cu tonurile de cafea si accentele lemnoase, totul pentru a se topi in tuse perfecte de fructe uscate. Cremozitatea unica a brandy-ului face ca atunci cand degusti Ararat Vaspurakan 15 ani sa ai impresia ca atingi matase, motiv pentru care aceasta licoare este excelenta savurata sec.

  Despre Ararat

  Ararat vorbeste despre istoria brandy-ului armenesc, dar si despre istoria Armeniei. Povestea sa incepe in 1887, atunci cand fondatorul Nerses Tairyan aduce in regiunea Yerevan pentru prima data metodele clasice frantuzesti pentru producerea alcoolului. Acesta a fost inceputul, insa trecerea anilor a adus brandului si mai multa maiestrie prin perfectionarea licorilor pana intr-acolo incat, in secolul 21, acesta a capatat nu doar popularitate internationala, ci si recunoastere, prin multitudinea de premii castigate in cadrul competitiilor de profil. Ceea ce defineste astazi caracterul brandy-urilor Ararat nu este doar calitatea superioara a strugurilor din podgoriile vaii Ararat, ci si dedicarea si curajul lui Markar Sedrakyan, maestrul care a protejat licorile Ararat in timpul revolutiei din Armenia si in timpul ocupatiei sovietice. Din pasiunea si priceperea sa s-au nascut cele mai faimoase brandy-uri Aratat - Akhtamar, Nairi si Dvin. Licorile Ararat sunt realizate exclusiv din soiuri locale, brandy-ul fiind dublu distilat la abur din vin armean, ca rezultatul sa fie apoi invechit in butoaie de stejar caucazian cu varste legendare, minimum 3 ani. Pentru procesul de blending se selecteaza doar licorile premium si este folosita doar apa pura de izvor, rezultatul fiind imbuteliat in sticle originale.

 • Specificatii

 • Recenzii
  Nu exista recenzii

 • IntrebariNu exista intrebari

Cel mai bun raport calitate-pret

Conform sondajului Best Buy Award 2021/2022 efectuat de organizatia iCertias.

Cel mai mic pret din Romania! Daca gasesti in alta parte mai ieftin primesti de doua ori diferenta.

S.C. ALTEX ROMANIA S.R.L. este inregistrata cu numarul 600 / 2006 in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal