REGULAMENTUL OFICIAL AL CAMPANIEI

„#Impreuna pentru Romania. Salvam Vieti!”

1. 1. Descrierea Campaniei.

1. 1.1. Campania „#Impreuna pentru Romania. Salvam Vieti!”, demarata in contextul evolutiei situatiei epidemiologice nationale determinata de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, este organizata de FUNDATIA ALTEX in colaborare cu ALTEX ROMANIA S.R.L. si isi propune sa vina in sprijinul unitatilor medicale, personalului medical si pacientilor prin strangerea de fonduri (sume de bani cu titlu de donatie). Sumele platite cu titlu de donatie, indiferent de metoda de plata, vor fi cumulate intr-un fond de donatii destinat achizitionarii de echipamente medicale de Terapie Intensiva de ultima generatie, care urmeaza a fi distribuite unitatilor medicale din Romania care au nevoie de sustinere.

2. 1.2. Obiectivele Campaniei sunt: crearea si sustinerea de conditii favorabile tratarii infectiilor cu noul coronavirus si a prevenirii imbolnavirii cu COVID-19; imbunatatirea conditiilor necesare oferirii ingrijrii medicale pentru pacienti, sprijin social si stimularea responsabilitatii sociale.

3. 1.3. Donatorul, beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia sunt de acord ca, orice folosire a donatiilor / bunurilor sa se faca de catre si sub supravegherea Organizatorului, pe baza unor documente justificative. La finalul fiecarei actiuni, Organizatorul va vizita spitalul ( acolo unde se poate si este cazul), va evalua modul in care ajutorul nostru a adus schimbari in activitatea beneficiarului, va face un raport scris si va realiza materiale video, foto, interviuri cu reprezentantii beneficiarului, care in final vor fi postate pe site-ul Organizatorului si al Partenerului Comercial ca dovada a activitatii si a faptului ca acel proiect / beneficiar a fost ajutat.

1. 2. Organizatorul Campaniei.

2. 2.1. Campania este organizata de FUNDATIA ALTEX, cu sediul in Oras Voluntari, Soseaua Bucuresti-Nord, nr.10, Global City Business Park, Corp O1, etaj 9, judet Ilfov, Sala de sedinte ”Pasiune”, înregistrată sub nr. 9PJ/30.01.2020 la Judecatoria Buftea si sub nr. 2/B/2020 în Registrul National ONG, cont bancar nr. RO84 BACX 0000 0019 7413 0001, deschis la UniCredit Bank – Sucursala Grigore Mora, Bucuresti, reprezentata prin Doamna Mihaela Mitescu, in calitate de Presedinte al Consiliului Director, numita in cele ce urmeaza “Organizatorul” sau “Fundatia”.

3. 2.2. Campania se desfasoara cu sprijinul Partenerului Comercial, ALTEX ROMANIA S.R.L., cu sediul in Global City Business Park, Corp O1, Soseaua București – Nord, Numarul 10, Etaj 10, Voluntari, Judetul Ilfov, Romania, cod unic de inregistrare RO2864518, numar de inregistrare la Registrul Comertului J23/2611/2016, reprezentanta legal de Domnul Ostahie Dan, in calitate de Administrator.

4. 2.3. FUNDATIA ALTEX are posibilitatea de a incheia oricand parteneriate cu alte persoane juridice romane de drept public sau privat, cu sau fara scop lucrativ, in vederea obtinerii vizibilitatii sau a resurselor financiare care vor fi utilizate exclusiv pentru desfasurarea campaniei si indeplinirea obiectivelor acesteia. In functie de natura parteneriatului, participarea acestora va fi anuntata public, in masura permisa de contractul dintre parti, acestia fiind mentionati, in calitate de Parteneri, printr-un act aditional modificator al prezentului Regulament.

1. 3. Regulamentul Campaniei.

2. 3.1. Regulamentul este pus la dispozitia oricarei persoane interesate, in mod gratuit, pe www.fundatiaaltex.ro, pe pagina partenerului comercial, Altex Romania S.R.L.: www.altex.ro si la sediul Fundatiei mentionat la art. 2.1. in permanenta, pe toata durata campaniei.

3. 3.2. Daca din orice motiv prezenta Campanie nu se poate desfasura conform planificarii datorita unor cauze aflate in afara controlului Organizatorului, fraudei, problemelor tehnice sau orice alte cauze care, in opinia Organizatorului, corup sau afecteaza administrarea, securitatea, corectitudinea, integritatea sau desfasurarea corespunzatoare a Campaniei, Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula, inceta, modifica sau suspenda Campania, cu conditia anuntarii prealabile, cu minimum 1 zi lucratoare inainte de data intrarii in vigoare a modificarilor/incetarii; anuntul privind modificarea/incetarea campaniei se va face public la locatia afisarii intiale a regulamentului, mentionata la art.3.1.

4. 3.3. In momentul intrarii in Campanie, in calitate de donator, acceptati responsabilitatea exclusiva pentru a decide daca participarea Dumneavoastra este legala conform oricarei jurisdictii aplicabile pentru dumneavoastra. Intrand in Campanie, dumneavoastra sunteti de acord cu aceste “Reguli oficiale” si cu faptul ca deciziile Organizatorului sunt definitive si obligatorii in privinta Campaniei.

1. 4. Modalitati de efectuare a donatiilor

2. 4.1. Punem la dispozitie toate modalitatile de donatie, de la cele clasice pana la cele mai moderne, rapide, usoare, securizate si transparente. Mai jos sunt prezentate pe scurt aceste modalitati de donatie:

a. a) transfer din cont bancar (credit/debit) al donatorului in cuantumul stabilit la libera alegere de catre donator, in contul bancar al Fundatiei ALTEX RO84 BACX 0000 0019 7413 0001, deschis la UniCredit Bank – Sucursala Grigore Mora, Bucuresti; pentru acest lucru trebuie sa beneficiati de serviciul de Online Banking al bancii Dumneavoastra si sa dispuneti de un token. Va veti conecta online in contul Dumneavoastra bancar si veti face un transfer bancar online obisnuit, introducand contul Fundatiei;

b. b) trimitere SMS la numarul scurt de donatii prin SMS 88XX alocat Campaniei de pe o cartela PrePay sau de pe un numar cu abonament de telefonie fixa/mobila;

c. c) donatie la casieria oricarui magazin ce apartine Partenerului Comercial ALTEX;

d. d) Scanarea QR codului valabil pe materialele de comunicare. QR code-ul directioneaza fiecare donator catre site-ul altex.ro pe pagina special adresata campaniei https://altex.ro/donatie-impreuna/.

e. e) donatie pe site-ul Fundatiei sau al Partenerului Comercial; in cazul donatiilor efectuate pe site-ul Partenerului Comercial, plata sumei care se doreste a fi donata se va face prin card bancar, actiunea de donatie este similara celei de achizitie produse, plata fiind efectuata prin intermediul procesatorului de plati prin redirectionarea catre o pagina securizata. Donatia poate fi facuta de oriunde ati fi avand un computer sau telefon cu conexiune la internet si cardul personal.

1. 4.2. – Fundatia va transmite la randul ei proprietatea asupra bunurilor achizitionate din donatii Beneficiarilor, dovada fiind facturile emise de catre furnizorii de aparatura medicala si procesul verbal de predare primire semnat de Beneficiar. Fundatia va face dovada achizitionarii si donarii bunurilor prin materiale foto si video, interviuri, marturii ale persoanelor care fac posibila actiunea caritabila reglementata prin prezentul document.

2. 5. Teritoriul pe care se desfasoara Campania.

3. 5.1. Campania se desfasoara pe teritoriul Romaniei, pe site-ul www.fundatiaaltex.ro, pe site-ul Partenerului Comercial www.altex.ro si in reteaua de magazine ALTEX din tara, unde Partenerul Comercial a pus la dispozitia clientilor posibilitatea de a dona sume de bani, direct la casieriile magazinelor.

1. 6. Durata Campaniei.

2. 6.1. Campania se desfasoara incepand cu data de 01.04.2020 pentru o perioada de timp nelimitata, Organizatorul rezervandu-si dreptul de a inceta Campania in conditiile art.3.2.

1. 7. Cine poate fi donator?

2. 7.1. Conform alineatului 1 al articolului 987 din Codul Civil, orice persoana poate face donatii (liberalitati), cu singura conditie a respectarii capacitatii necesare pentru a incheia acte de dispozitie.

3. 7.2. La aceasta campanie, in calitate de donator, poate participa:

1. 7.2.1. persoana fizica, indiferent de nationalitate, domiciliu, rasa, sex sau religie, cu varsta de peste 18 ani, impliniti la data efectuarii platii, care:

i. a) detine un cont bancar (card debit/credit) cu fonduri disponibile din care vor fi retinute/transferate sumele donate, conform cuantumului stabilit de acesta, la libera alegere; sau

ii. b) este titularul unui abonament de telefonie fixa/mobila, in baza caruia se va retine de catre operatorul de telefonie mobila suma donata, in cuantumul fix stabilit pentru numarul scurt de donatii prin SMS alocat Campaniei; sau

iii. c) este detinatorul unei cartele de telefonie mobila de tip PrePay pe care o poate folosi pentru trimiterea unui SMS la numarul scurt de donatii alocat Campaniei, valoarea donatiei va fi dedusa din creditul existent;

iv. d) doreste sa faca o donatie directa la casieria unui magazin ALTEX; mai multe informatii despre magazinele din teritoriu sunt disponibile la: https://altex.ro/magazine/ ; sau

v. e) este client al Partenerului Comercial ALTEX, detinand un cont de client/utilizator pe www.altex.ro sau este vizitator nelogat/neinregistrat pe site, care opteaza pentru efectuarea unei donatii pe https://altex.ro/donatie-impreuna/#doneaza-si-tu .

1. 7.2.2. Cei lipsiti de capacitate de exercitiu sau cu capacitate de exercitiu restransa nu pot dispune de bunuri/ resurse financiare prin liberalitati (donatii). Printre acestia se numara minorii si persoanele cu interdictie judecatoreasca. Prin exceptie, minorii cu varsta cuprinsa intre 14-18 ani pot efectua donatii prin SMS in cuantum de 2 euro, cu incuviintarea parintilor/tutorelui, dispozitiile art. 41-43 Cod Civil aplicandu-se in mod corespunzator.

2. 7.2.3. persoana juridica cu capacitate deplina de exercitiu, rezidenta in Romania sau in strainatate, care efectueaza plati prin transfer bancar, donatii la casierie sau efectueaza donatii prin SMS de pe un numar de telefon ce apartine entitatii juridice respective. In cazul in care suma ce se doreste a fi donata depaseste cuantumul prestabilit de 2 euro/SMS, persoana juridica poate incheia cu Organizatorul un contract de sponsorizare. Donatiile realizate de catre persoane juridice prin contracte de sponsorizare vor fi facute publice imediat dupa ce suma donata a intrat in contul Fundatei ALTEX. Numele firmei, logo-ul si suma donata se pot afisa pe site, in lista de donatori a Fundatiei, in functie de intelegerea partilor.

Persoanele fizice sau juridice din Romania nu pot efectua activitati de sponsorizare din surse obtinute de la bugetul de stat.

1. 8. Cine sunt beneficiarii Campaniei?

2. 8.1. Beneficiarii Campaniei sunt spitalele din Romania. Pentru identificarea unitatilor medicale, potentiale beneficiare ale echipamentelor medicale achizitionate si pentru verificarea cerintelor de conformitate privind echipamentele medicale, beneficiem de sprijinul specialistilor, reprezentanti legali ai spitalelor. Pe masura ce echipamentele vor fi achizitionate, vom face publica fiecare actiune de dotare a spitalelor, informandu-va la timp despre destinatia fondurilor si beneficiarii finali.

3. 8.2. Donatorul, beneficiarul sau reprezentantul acestuia, este de acord ca orice aparat medical necesar sa fie cumparat direct de catre asociatie pe baza unei facturi fiscale si donat beneficiarului printr-un contract de donatie si proces verbal de predare primire. In felul acesta aparatul medical / bunul cumparat, va fi donat si va intra in posesia beneficiarului Campaniei.

1. 9. Cum se face confirmarea ca donatia a fost inregistrata?

2. 9.1. Organizatorul si beneficiarii sunt recunoscatori pentru gestul Dumneavoastra. In functie de modul in care a fost facuta plata, Organizatorul va confirma incasarea donatiei.

3. 9.2. In cazul donatiilor efectuate pe site-ul Partenerului ALTEX prin https://altex.ro/donatie-impreuna/#doneaza-si-tu , acesta va trimite un email de confirmare privind incasarea donatiei si ulterior, va poate contacta ca sa va informeze in legatura cu destinatia si impactul donatiei Dumneavoastra. Pentru comunicari si informari ulterioare, Organizatorul si/sau Partenerul Comercial va cere acordul sa comunice cu Dumneavoastra.

4. 9.3. In cazul donatiilor efectuate prin SMS, donatorul va primi un mesaj de multumire (tot prin SMS) in numele Organizatorului si al retelei de telefonie mobila prin care a fost facuta donatia. Mesajul de multumire va fi primit de donator imediat dupa trimiterea SMS-ului.

5. 9.4. In cazul donatiei prin casieriile ALTEX, donatorul va primi o chitanta aferenta donatiei efectuate.

1. 10. Exista posibilitatea ca sumele donate sa fie restituite donatorilor?

2. 10.1. Dupa ce s-a efectuat o donatie, nu exista posibilitatea ca donatorul sa o anuleze sau sa ceara restituirea sumei donate. In cazul in care sunt intampinate dificultati, donatorul poate contacta Organizatorul, Partenerul sau, in cazul in care donatia s-a efectuat prin SMS, poate fi contactata Asociația pentru Relații Comunitare (entitatea care a creat platforma „Doneaza mai simplu !” care permite organizatiilor non-profit din Romania sa colecteze donatii prin folosirea numerelor scurte de forma 88XX in cadrul unor campanii de atragere de fonduri prin donatii SMS).

3. 10.2. Actele de donatie nu sunt supuse dispozitiilor Ordonantei nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, donatia nefiind un act juridic de natura comerciala bazat pe relatia comerciant-consumator.

10.Limitarea raspunderii.

1. 10.1. Organizatorul prezentei Campanii nu isi asuma raspunderea pentru imposibilitatea participarii Dumneavoastra la Campanie datorita unor cauze care nu depind direct de el, cum ar fi defectiuni tehnice ale retelei/ echipamanetelor ce apartin operatorilor de telefonie mobila/ procesatorului de plati, etc.

2. 10.2. Prin inscrierea la aceasta Campanie, participantii sunt de acord sa respecte Regulamentul Oficial al Campaniei, precum si toate deciziile luate de Organizator in toate aspectele legate de implementarea prezentei Campanii.

3. 10.3. In niciun caz Organizatorul nu va fi responsabil sau raspunzator pentru niciun fel de daune sau pierderi de orice fel, inclusiv daune directe, indirecte, incidente, subsecvente sau punitive, rezultate ca urmare a participarii Dumneavoastra la acesta Campanie.

4. 10.4. In cazul in care un donator ofera bani direct unui beneficiar (spital), Organizatorul nu poate emite chitanta de donatie pentru suma oferita, nu este raspunzatoare de folosirea banilor de catre beneficiar si nu ofera un raport donatorului, raport personal sau public pe site-ul Organizatei. In acest caz, toata raspunderea privind modul de folosire a banilor donati ii revine direct donatorului si beneficiarului.

1. 11. Legislatie si litigii.

2. 11.1. Prezentul Regulament este guvernat de legislatia romana. Daca una dintre clauze va fi declarata nula, celelalte clauze nu vor fi afectate si vor continua sa fie valabile si aplicabile in conformitate cu legislatia romana. Orice litigiu care decurge din prezentul Regulament va fi solutionat de catre instantele competente de la sediul Organizatorului.

1. 12. Forta majora.

2. 12.1. Forta majora reprezinta orice eveniment care nu poate fi controlat, remediat sau prevazut de Organizator, inclusiv imposibilitatea Organizatorului, din motive independente de vointa sa si a carui aparitie determina imposibilitatea acestuia de a-si indeplini obligatiile asumate conform acestui Regulament.

3. 12.2. Daca intervine situatia de mai sus sau apare o alta situatie de forta majora care impiedica sau intarzie total sau partial executarea Regulamentului sau continuarea Campaniei, Organizatorul va fi exonerat de raspunderea privind indeplinirea obligatiilor pe perioada in care indeplinirea obligatiilor va fi impiedicata sau intarziata conform legii.

1. 13. Prelucrarea datelor cu caracter personal.

Confidentialitatea datelor Dumneavoastra cu caracter personal este una dintre preocuparile principale ale Organizatorului.

1. 13.1. Prin prezentul Regulament Oficial, Organizatorul si Partenerul Comercial implicat in organizarea Campaniei se obliga sa respecte prevederile legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal respectiv, ale Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din data de 27.04.2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (,,GDPR’’) aplicabil incepand cu 25.05.2018.

2. 13.2. Organizatorul actioneaza in calitate de operator conform GDPR in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal ale donatorilor care participa la Campanie, iar Partenerul Comercial in calitate de imputernicit al Operatorului. Altex Romania are calitatea de Mandatar /persoana imputernicita, in aceasta calitate prelucreaza date cu caracter personal ale utilizatorilor site-ului / potentiali donatori de sume destinate activitatii FUNDATIEI, respectând instructiunile documentate ale FUNDATIEI, in asa fel incat prelucrarea sa fie adecvata furnizarii serviciilor conform prezentului contract, cu exceptia cazului in care, in calitate de persoana imputernicita trebuie sa respecte o obligatie legala la care aceasta este supusa.

Prelucrarea datelor cu caracter personal colectate si utilizate in contextul organizarii si desfasurarii Campaniei vor fi guvernate de regulile descrise in acest Regulament.

1. 13.3. Scopurile prelucrarii datelor cu caracter personal.

Datele cu caracter personal sunt prelucrate in urmatoarele scopuri (temeiul juridic specific al prelucrarii a fost adaugat intre paranteze atunci cand se detaliaza scopul prelucrarii datelor cu caracter personal) in temeiul consimtamantului obtinut in conformitate cu art. 6 (1) (a) din GDPR, in temeiul art.6 (1) (b) prelucrarea este necesara pentru executarea unui contract la care persoana vizata este parte sau a intereselor legitime in conformitate cu art. 6 (1) (f) din GDPR):

- organizarea si desfasurarea Campaniei, strangerea fondurilor necesare achizitionarii echipamentelor medicale ce vor fi donate;

- confirmarea incasarii sumelor donate si, in baza consimtamantului Dumneavoastra, informarea privind situatia donatiilor efectuate, impactul acesteia asupra activitatii beneficiarilor;

- solutionarea reclamatiilor, solutionarea potentialelor litigii inaintate instantelor;

- solutionarea oricaror plangeri in legatura cu organizarea si desfasurarea Campaniei;

- punerea in aplicare a prevederilor Regulamentului pentru aparare in instanta si/sau alte proceduri judiciare sau administrative, inclusiv investigarea eventualelor incalcari, realizarea diverselor raportari, analize si studii statistice cu privire la Campania organizata si succesul acestora (interesul legitim al Organizatorului sau al Partenerului).

In cazul in care consimtamantul persoanelor vizate contituie temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, persoanele vizate au dreptul de a-si retrage acest consimtamant in orice moment.

1. 13.4. Sursa si destinatarii datelor cu caracter personal

Organizatorul poate dezvalui datele cu caracter personal catre:

-Partenerul Comercial, actionand ca persoana imputernicita; notarilor publici/ avocatilor desemnati sa acorde asistenta pentru organizarea si desfasurarea Campaniei;

-Furnizori de servicii de telefonie mobila;

- Autoritati publice sau alte categorii de destinatari, daca dezvaluirea are la baza un temei juridic adecvat (cum ar fi o obligatie legala, consimtamantul sau interesul legitim).

1. 13.5. Durata de pastrare a datelor

Datele cu caracter personal se pastreaza cat este necesar pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate, cu respectarea procedurilor interne privind retentia datelor. Conform reglementarilor legale in vigoare, Organizatorul si/sau Partenerul Comercial pastreaza datele cu caracter personal ale donatorilor timp de 3 ani de zile. In tot acest timp, donatorii isi pot exercita drepturile in conformitate cu reglementarile legale in vigoare.

1. 13.6. Drepturile persoanelor vizate

Conform legii, persoanele vizate beneficiaza de o serie de drepturi. Incepand cu data intrarii in vigoare a GDPR, persoanele vizate beneficiaza de urmatoarele drepturi:

• Dreptul de acces: persoanele vizate au dreptul de a obtine de la Operator confirmarea ca prelucreaza datele lor cu caracter personal, precum si informatii privind specificul prelucrarii cum ar fi: scopul, categoriile de date cu caracter personal prelucrate, destinatarii datelor, perioada pentru care datele sunt pastrate.

• Dreptul de rectificare a datelor: persoanele vizate au dreptul de a solicita modificarea datelor lor cu caracter personal incorecte ori, dupa caz, completarea datelor care sunt incomplete.

• Dreptul la stergere: persoanele vizate au dreptul de a solicita stergerea datelor lor cu caracter personal atunci cand:

• Acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate si se prelucreaza;

• Si-au retras consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si Operatorul nu le mai poate prelucra pe alte temeiuri legale;

• Datele cu caracter personal sunt prelucrate contrar legii;

• Datele cu caracter personal trebuie sterse conform legislatiei relevante;

• Retragerea consimtamantului si dreptul de opozitie: persoanele vizate au dreptul de a-si retrage oricand consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal prelucrate pe baza de consimtamant. De asemenea, se pot opune oricand prelucrarilor bazate pe interesul legitim al Operatorului, din motive care tin de situatia lor specifica.

• Restrictionare: persoanele vizate au dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor in urmatoarele situatii:

• In cazul in care contesta corectitudinea datelor cu caracter personal, pe o perioada care ii permite Operatorului sa verifice exactitatea acestor date;

• In cazul in care prelucrarea este ilegala, iar persoanele vizate se opun stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;

• In cazul in care Operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoanele vizate le solicita pentru o actiune in instanta;

• In cazul in care persoanele vizate s-au opus prelucrarii, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale Operatorilui prevaleaza asupra drepturilor lor in calitate de persoana vizata.

• Dreptul la portabilitate: in masura in care se prelucreaza datele cu caracter personal prin mijloace automatizate, persoanele vizate au dreptul sa solicite Operatorului furnizarea datelor cu caracter personal intr-o forma structurata, utilizata frecvent si care poate fi citita in mod automatizat. Daca persoanele vizate solicita acest lucru, Operatorul poate sa transmita datele lor cu caracter personal unei alte entitati, daca este posibil din punct de vedere tehnic.

• Pentru exercitarea drepturilor mentionate la punctele a)-f) persoanele vizate pot contacta Operatorul utilizand urmatoarele date de contact:

In atentia: Responsabilului cu Protectia Datelor (DPO)

Adresa de Corespondenta: Sos. Bucuresti Nord nr. 10, Cladirea O11, Clobal City Business Park, Voluntari, Jud. Ilfov, Etaj 10, E-mail: dpo@altex.ro .

Inainte de a da curs oricarei astfel de cereri, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea, pentru a ne asigura ca solicitarea provine chiar din partea persoanei vizate.

• Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere si cerere in justitie: persoanele vizate au dreptul de a depune plangere la autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor in cazul in care considera ca le-au fost incalcate drepturile: Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal; Adresa: Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, Bucuresti; e-mail anspdcp@dataprotection.ro .

• De asemenea, persoanele vizate au dreptul de a se adresa in justitie.

1. 13.7. Categoriile de date prelucrate sunt:

• - in cazul donatiilor plasate la casieriile magazinelor ALTEX din teritoriu, Partenerul Comercial, in calitate de persoana imputernicita, prelucreaza urmatoarele categorii de date: prenumele, numele, numarul de telefon, strada, orasul, judetul, suma donata (valoare in RON);

• - in cazul donatiior plasate pe site-ul ALTEX, la sectiunea https://altex.ro/donatie-impreuna/#doneaza-si-tu datele cu caracter personal sunt cele aferente contului de utilizator: nume, prenume, adresa fizica si/sau adresa de email, numarul de telefon, data si ora la care s-a efectuat transferul din contul donatorului in contul Altex Romania; date colectate de cookie-uri si tehnologii similare; date de autentificare;

• - in cazul donatiilor plasate pe www.fundatiaaltex.ro: nume, prenume, adresa fizica si/sau adresa de email, numarul de telefon, data si ora la care s-a efectuat transferul din contul donatorului in contul Fundatiei; date colectate de cookie-uri si tehnologii similare aferente platformei web administrata de Fundatie. Pentru detalii legate de cookie-uri, va rugam sa accesati site-ul fundatiei la seciunae de cookies ; date de autentificare;

• - in cazul donatiilor prin SMS la numarul 88XX alocat Campaniei, Operatorul nu va avea acces la alte date in afara numarului de telefon de pe care a fost efectuata donatia;

• - Partile nu prelucreaza date cu caracter special; prin exceptie de la aceasta dispozitie, Fundatia poate, in prezenta sau alte campanii similare pe care le desfasoara, sa prelucreze informatii legate de starea de sanatate a unor pacienti, beneficiari- persoane fizice- ai donatiilor efectuate, caz in care va informa in prealabil aceste persoane vizate, va obtine consimtamantul acestora si va tine evidenta activitatilor de prelucrare a acestor date speciale.

1. 13.8. Transferuri: nu se efectueaza transferuri de date cu caracter personal catre alte state din UE sau din afara SEE/ catre SUA.

1. 13.9. Terti destinatari:

• - procesatorul de plati - PayU S.A. societate partenera Altex Romania, autorizata conform legii pentru tranzactii interbancare, care pune la dispozitie metoda de plata automata, in conditii de maxima securitate si eficienta;

• - operatorul Dumneavoastra de telefonie mobila;

• - Asociația pentru Relații Comunitare (entitatea care a creat platforma „Doneaza mai simplu !” care permite organizatiilor non-profit din Romania sa colecteze donatii prin folosirea numerelor scurte de forma 88XX in cadrul unor campanii de atragere de fonduri prin donatii SMS);

• - Parteneri: Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva (SRATI) care faciliteaza punerea la dispozitia Dumneavoastra a numarului de donatii prin SMS.

1. 14. Legislatie aplicabila.

Prezenta Campanie se desfasoara in conformitate cu dispozitiile legale ale:

• - Regulamentul (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date;

• - Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European;

• - Ordonanța nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații;

• - Codului Civil, art.1011-1029 (donatia), ale art.41-41 (capacitatea de a face/primi liberalitati);

• - Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea.

FUNDATIA ALTEX

prin Doamna Mihaela Mitescu, in calitate de Presedinte al Consiliului Director

ALTEX ROMANIA S.R.L.

prin Presedinte Consiliu Administratie, Domnul Dan Ostahie

Cel mai bun raport calitate-pret

Conform sondajului Best Buy Award 2021/2022 efectuat de organizatia iCertias.

Cel mai mic pret din Romania! Daca gasesti in alta parte mai ieftin primesti de doua ori diferenta.

S.C. ALTEX ROMANIA S.R.L. este inregistrata cu numarul 600 / 2006 in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal