Avand in vedere noile dispozitii legale, ora maxima de inchidere a magazinelor este 21:00.

Service produse

Avem o intreaga echipa de profesionisti, gata sa iti vina in ajutor in privinta oricaror dificultati pe care le poti intampina. Contacteaza departamentul nostru de Service si vei beneficia de intreg suportul necesar pentru produsele tale.

Pentru toate produsele vandute de catre Altex beneficiezi de garantie conform legislatiei in vigoare

Daca produsul tau se afla in perioada de garantie si prezinta un defect, il poti aduce in orice magazin Altex pentru a fi trimis catre service.

Solutionarea garantiei pentru consumatorii persoane fizice se face in maxim 15 zile calendaristice.

Perioada de garantie este specificata in certificatul de garantie al fiecarui produs.

Conditiile de garantie sunt in conformitate cu O.G. 21/1992, Legea 449/2003 si O.G. 174/2008. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect cu elementele de identificare intacte (seria produsului), impreuna cu accesoriile aferente si copiile de pe factura fiscala si certificatul de garantie. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara solutionarea garantiei.

Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice, software parolat etc.), setari si instalari incorecte, surse defecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor, virusari, rescrieri gresite de BIOS sau BIOS parolat etc. precum si produsele la a caror instalare s-au folosit incorect programele de instalare sau au fost utilizate alte drivere ori programe decat cele originale. Instalarea sau punerea in functiune a produselor de catre persoane neautorizate duc la pierderea garantiei. Programele si informatiile salvate pe medii de stocare pot fi sterse in timpul operatiunilor de service.

In cazul in care solicitarea de acordare a garantiei este nejustificata (produs functional), solicitantul va achita taxele de transport tur-retur pentru produse si eventuale costuri de diagnosticare (stabilite de unitatea de service).

Operatiunile de service efectuate in perioada de garantie vor fi mentionate pe documente separate. Aceste documente devin partea integranta din Certificatul de Garantie. Perioada de garantie se prelungeste cu numarul de zile in care produsul s-a aflat in service.

Produsele iesite din perioada de garantie sau cele care nu se incadreaza in termenii si conditiile generale de acordare a garantiei nu intra sub incidenta celor 15 zile calendaristice de solutionare.

Service pentru produsele din categoria IT si Comunicatii

Inainte de a trimite un produs catre departamentul de Service, te rugam sa te asiguri ca ai dezactivat codul de siguranta/parola si de asemenea contul de securitate(acolo unde este cazul), si ca acesta nu prezinta lovituri, crapaturi, componente arse sau plesnite, etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produse utilizate in conditii neadecvate (tensiune de alimentare necorespunzatoare, maipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice).

Conditii de acceptare pentru placile de baza

Acestea trebuie livrate catre departamentul Service in cutie alaturi de toate accesoriile initiale (placuta I/O, cabluri, manuale, CD-uri cu drivere etc.). De asemenea, nu trebuie sa prezinte chipset ars/strapuns/explodat si sa nu aiba piese lipsa sau schimbate.

Conditii de acceptare pentru placile video

Te rugam sa verifici, inainte de a trimite catre departamentul Service, ca placile video sa nu aiba chipset ars/strapuns/explodat, cooler rupt sau lipsa, contacte lipite sau topite, (recomandare: la placile cu TV-OUT trebuie neaparat ca in momentul conexiunii dintre calculator si televizor acestea sa fie oprite si scoase de sub tensiune), sa nu aiba piese lipsa sau schimbate.

Conditii de acceptare pentru memorii

Acestea nu trebuie sa prezinte contacte lipsa sau defecte fizice.

Conditii de acceptare pentru unitatile optice

Sa nu prezinte CD/DVD spart in interior sau urme de fortare care sa fi afectat functionalitatea aparatului sau sa aiba trapa blocata in pozitia deschis-acest fapt atrage anualarea garantiei unitatii optice.

Altex Service asigura garantie pentru brand-urile:

Samsung Televizoare, audio, aspiratoare, cuptoare cu microunde
LG Televizoare, aparate de aer condiționat
Myria, Akai, Vortex, Daewoo, Teletech, Hitachi, Faber, Simbio, LB-Link, Cata, Davio, Pure Acoustic, Promate, TP-Link, Belkin, Trust, Logitech, Chicony, Microsoft, Serreno Toate categoriile de produse
Intel Procesoare
Asus Laptopuri, periferice, accesorii
Razer Periferice
Kingston Memorii RAM, carduri de memorie, stickuri de memorie, SSD
MSI, Asrock, Gigabyte Placi de baza, placi video
Garmin GPS, smartwatches
Nacon Gaming
Sony Console PlayStation, VR
Sandisk Componente PC
Brother Printere
Epson Printere
Bosch Electrocasnice mici (Bucuresti si Maramures)
Xiaomi Vehicule electrice
Lenovo Laptopuri, Tablete, All in One
Hisense Televizoare
Zelmer Electrocasnice mici
Homeguard Camere de supraveghere

Dacă un brand nu se regaseste in tabelul de mai sus, garantia acestuia este asigurata de furnizori / producatori prin retele proprii specializate in baza facturii si a certificatului de garantie.

ALTEX SERVICE CENTER

Global City Business Park
Soseaua Bucuresti Nord, Numarul 10
Cladirea O1, parter

Voluntari, Ilfov - Romania

Drepturile consumatorilor sunt in conformitate cu Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora si Ordonanta 21/1992 privind protectia consumatorilor, cu completarile si modificarile ulterioare, republicate. Aceste drepturi nu sunt afectate prin garantia oferita.