Cel mai mic pret din Romania!**Daca gasesti in alta parte mai ieftin, primesti 2x diferenta

Unitati optice PC

Tipuri de unitati optice pentru PC

Esti fanul mediilor de stocare traditionale, precum sunt CD-urile si DVD-urile? Daca asa stau lucrurile, iti recomandam sa-ti cumperi o unitate optica pentru calculator. Unitatile optice pentru calculator iti permit sa citesti si sa scrii CD-uri si DVD-uri.

Inainte sa-ti cumperi o unitate optica PC, merita sa iei in considerare mai multe aspecte, cum ar fi tipul (interne si externe; unitatile optice de calculator interne sunt instalate direct in unitatea centrala a PC-ului sau in interiorul laptopului; unitatile optice de calculator externe se conecteaza la PC ori la laptop cu ajutorul unui cablu USB), viteza de lucru, timpul de acces, functionalitatea si formatul.

Viteza de lucru arata cat dureaza sa se faca transferul de informatii, in vreme ce timpul de acces evidentiaza cate milisecunde trec din momentul in care trasezi o sarcina si pana ce unitatea incepe sa indeplineasca respectiva sarcina. Totodata, functionalitatea unei unitati optice de PC este data de capacitatea de a scrie si/sau a citi un CD ori un DVD, in timp ce formatul iti semnaleaza ce medii de stocare poate sa recunoasca device-ul.