- Descriere
- Specificatii
- Recenzii
- Intrebari
Cod produs: VIN05482
Vin rosu sec Bibi Graetz Testamatta 2019, 0.75L
Descriere
Vin rosu sec Bibi Graetz Testamatta 2019, 0.75L
Eleganta soiului Sangiovese este intotdeauna personajul principal al vinului Testamatta.
Testamatta 2019 este o Editia Aniversara:
• 20 de editii Colore;
• 20 de editii Testamatta;
• 20 de recolte Bibi Graetz.
O calatorie fascinanta in lumea vinificatiei toscane, timp in care Bibi a ajuns la eleganta pe care o cauta de mult.
Testamatta exprima puritatea, mineralitatea si transparenta Sangiovese din podgoriile vechi de pe varful dealurilor caracterizate de soluri argiloase si stancoase.
• Texturat fin, cu un parfum nuantat care umple paharul, ducandu-te cu gandul la Toscana;
• Suculent si totusi sarat, acesta are o prospetime care este acoperita de fructe de padure coapte, salvie si condimente de ardei alb, cu o mineralitate care iti va face gura apa la final.
Acesta este un vin grozav, cu intindere si imaginatie care nu vrea sa te lase sa pleci.
Origine
• Indicazione geografica protetta / IGP Toscano / Toscana;
• Strugurii Testamatta sunt selectati din cele mai bune 5 podgorii ale cramei: Vincigliata, Londa, Lamole, Montefili, Siena. Cele 5 podgorii, caracterizate de o varsta foarte inaintata (pana la 80 de ani) sunt situate in diferite zone ale Toscanei:
• Lamole si Montefili in inima Chianti Classico la 600 si 400 de metri altitudine;
• Vincigliata in apropiere de Florenta la 280 de metri altitudine;
• Londa la nord de Firenze, spre valea Rufina;
• Siena in sudul Toscanei la 250 de metri altitudine.
• Supertoscan;
• Sol argilos stancos, sistos (galestro & clay) pe substrat vulcanic.
Vin monovarietal: 100% Sangiovese.
Vinificatie
• Fiecare podgorie a fost recoltata de pana la 8 ori, permitand culegerea manuala a strugurilor la punctul potrivit de maturitate;
• Dupa o prima selectie in podgorii, o a doua selectie are loc la crama inainte de desciorchinare;
• Boabele au fost presate usor si plasate in baricuri deschise, cu o atentie extrema pentru a mentine fiecare parcela individual;
• Fermentarea este realizata cu drojdii indigene in mod natural;
• 6 - 8 amestecari manuale pe zi;
• Durata de 2 saptamani, cu 1 saptamana in plus fata de timpul de macerare pe pielita;
• Dupa fermentare, vinul este mutat in baricuri noi, unde are loc fermentatia malolactica;
• Fiecare parcela este maturata separat timp de aproape 3 ani inainte de a se realiza cupajarea finala;
• Invechit 24 de luni in baricuri si 6 luni in sticla.
Vintage 2019
Vintage 2019 a oferit cele mai bune conditii pentru o dezvoltare deplina si sanatoasa a plantelor. In timpul primaverii, cantitatea limitata de ploi a prevenit aparitia bolilor. Vara a fost caracterizata printr-o excursie termica buna intre zi si noapte cu o clima foarte „blanda” care a dat posibilitatea strugurilor sa se coaca incet si complet.
Rezultatul a fost ca strugurii au avut cantitatea perfecta de zahar si nivel optim de aciditate cu o textura aromatica incredibila. Recoltarea a inceput pe 21 septembrie si s-a incheiat pe 8 octombrie.
Note & Critici
• James Suckling -97;
• Decanter - 96;
• Robert Parker - 94.
Potential de invechire: 2022 - 2040.
Specificatii
Caracteristici generale
Volum (l) 0.75 Tara de origine Italia Culoare Rosu Cantitate 1 Gust vin Sec Soi Sangiovese Ambalaj Sticla Bax Nu Regiune Toscana An 2019 Alcool (%) 14 Mentiuni legale
Important Alcoolul dauneaza grav sanatatii, Consumati cu moderatie, Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani Recenzii
0Intrebari
0