- Disponibilitate
- Promotii
- Pret
- Nota minima
- Brand
- IALOVENI(25)
- MUEKOW(10)
- OEM(8)
- MARTELL(8)
- HENNESSY(6)
- COURVOISIER(6)
- CAMUS(5)
- REMY MARTIN(4)
- MONNET(4)
- HARDY(3)
- MEUKOW(3)
- DELPECH-FOUGERAT(3)
- RENAULT(2)
- HINE(2)
- CLAUDE CHATELIER(2)
- COMTE JOSEPH(2)
- LARSEN(2)
- CALVADOS PAPIDOUX(2)
- CHABASSE(2)
- DUPUY(2)
- DAVIDOFF(1)
- NAUD(1)
- FRAPIN(1)
- MIORITA XO(1)
- DE LUZE(1)
- LEOPOLD(1)
- BARON OTARD(1)
- GODET(1)
- BOULARD(1)
- DELAMAIN(1)
- JOSEPH GUY(1)
- PRINCE HUBERT(1)
- GAUTIER(1)
- BACHE-GABRIELSEN(1)
- BRAASTAD(1)
- GIBOIN(1)
- Tara de origine
- Tip bautura
- Vandut de
- Clasificare
- Volum (l)
- Alcool (%)
- Ambalaj
Cognac
Coniac, un simbol al elegantei
Puternic, dar rafinat, asa cum doar un coniac Courvoisier sau un coniac Martell poate fi, coniacul este simbol al elegantei de garda veche. Produs prin distilarea de vin invechit, cu o tarie de 38-50% vol. alcool, cu aroma fructata cu accente de vanilie si culoarea aurie, asemenea chihlimbarului, originar din regiunea Cognac a Frantei, coniacul isi are istoria la inceputul secolului al XV-lea atunci cand a fost produs ”brandjwin”, adica vinul ars de catre negustorii olandezi. Dupa 150 de ani procedeul s-a perfectionat, obtinandu-se un coniac rafinat cu gust puternic. Daca ai gustat coniac Hennessy, sigur stii la ce ne referim prin "puternic".
Un coniac ieftin poate fi si bun?
Depinde de gusturi, desigur. Insa, in general, ca sa iti poti da seama daca un coniac este de calitate trebuie sa urmezi urmatoarea regula de savuare a acestuia: toarna doua degete de alcool in pahar, incalzeste bautura tinand paharul in palma si gusta cu inghitituri mici. De indata ce vei degusta, vei simti calitatea bauturii.
Cum recunosc un coniac bun?
Calitatea unui coniac data de varsta acestuia, impartita dupa cum urmeaza:
VS (Very special) – arata faptul ca in sticla se afla un coniac tanar, invechit cel putin doi ani.
VSOP (Very Special Old Pale) cognac - arata ca respectivul coniac a fost pastrat cel putin 4 ani.
XO (Extra Old) cognac - este coniacul cu cel mai lung timp de invechire, de regula fiind si un coniac scump, care a stat "la invechit" aproximativ 20 de ani.
VS (Very special) – arata faptul ca in sticla se afla un coniac tanar, invechit cel putin doi ani. VSOP (Very Special Old Pale) cognac - arata ca respectivul coniac a fost pastrat cel putin 4 ani. XO (Extra Old) cognac - este coniacul cu cel mai lung timp de invechire, de regula fiind si un coniac scump, care a stat "la invechit" aproximativ 20 de ani.
Coniacul este o bautura alcoolica tare, produsa prin distilarea unor soiuri de vin. Mai exact, coniacul trebuie produs doar din anumite soiuri de struguri, trebuie distilat de doua ori in vase de cupru si maturat in butoaie de stejar francez, de preferat din regiunile Limousin sau Trancais.
Coniacul este un distilat invechit de vin, cu o tarie alcoolica de 38 – 50 vol %, caracterizat printr-o culoare galben – aurie – chihlimbarie si cu aroma fina de vanilie si alte nuante placute, care ii ridica in mod considerabil valoarea olfacto – gustativa.