Whisky

(134)

  Whisky, de la culoarea mierii si pana la gustul legendar

  Un whisky bun, un whisky bourbon, un whisky Jack Daniel's, un whisky Glenfiddich sau un whisky Jameson sunt ca ideea unei vacante reusite - stii foarte clar la ce te astepti de la aceasta si ce o sa iti aduca. De aceea, fie ca e single malts whisky sau blended, fie ca e whisky la pret mai mic sau mai mare, aceasta bautura este atat de cautata si de populara. Si nu e de mirare ca un set whisky cadou e un dar atat de apreciat de orice barbat. 

   

  Whisky bun si vechi, o poveste care incepe bine

  ..sau care incepe single. Cuvantul „single” in single malt whisky ne spune ca lichidul provine de la o singura, unica distilerie, acesta fiind prototipul original de whiskey, realizat, in mod traditional, in Scotia, ulterior, dezvoltandu-se si variantele blended. Un Glenfiddich single malt whisky, de exemplu, trebuie facut la Glenfiddich Distillery. Talisker single malt, ai ghicit, este facut la Talisker Distillery. Aceasta nu inseamna ca lichidul vine dintr-un singur butoi, ci de obicei, dintr-un numar foarte mare de butoaie din care s-a amestecat si a rezultat licoarea pe care o savurezi cu atat de multa placere.

   

  Care sunt preturi whisky si cum fac sa aleg oferte de whisky bun?

  Diferentele dintre un whisky ieftin si un whisky scump sunt date, in primul rand, de perioada de timp in care whisky-ul a stat in butoi, mai exact varsta care isi pune amprenta si asupra pretului final al sticlei. Un whisky vechi are costuri de productie mai mari, din cauza timpului necesar pentru invechirea si stocarea acestuia, dar si a faptului ca o parte din cantitatea lui se evapora in aceasta perioada.

  Intrebari frecvente

  Un whisky bun se alege tinand cont de varsta, maturare si finish, concentratie de alcool.

  Whisky sau whiskey este un tip de bautura alcoolica distilata dintr-o plamada fermentata provenita din diferite cereale. Sunt utilizate si, eventual, maltificate in aceasta plamada orzul, porumbul, secara si graul.

  Un pahar de 100 de grame de whisky are 250 de calorii.

  Cel mai bun raport calitate-pret

  Conform sondajului Best Buy Award 2021/2022 efectuat de organizatia iCertias.

  google play buttonapple store buttonhuawei gallery button
  Cel mai mic pret din Romania! Daca gasesti in alta parte mai ieftin primesti de doua ori diferenta.
  S.C. ALTEX ROMANIA S.R.L. este inregistrata cu numarul 600 / 2006 in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal
  solutionarea online a litigiilorsolutionarea alternativa a litigiilor