Colectarea gratuita a deseului - Informatii privind DEEE

1.     Deseurile de echipamente electrice si electronice (denumite in continuare DEEE),  sunt echipamentele electrice si electronice care constituie deseuri in sensul pct. 9 din anexa nr. 1 la Legea nr. 211/2011 privind regimul deseurilor, republicata, inclusiv componentele, subansamblele si produsele consumabile care fac parte integranta din produs in momentul in care acesta devine deseu. DEEE pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate separat.
Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 privind protectia mediului, Legea nr.211/2011 privind regimul deseurilor, HG nr.322/2013 privind restrictiile de utilizare a anumitor substante periculoase in echipamentele electrice si electronice si O.U.G. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:


1.1.  Cumparatorii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE.
1.2.  Colectarea acestor DEEE se va efectua prin serviciul public de colectare a DEEE, direct de catre Altex (conform pct. 1.3 si 1.4) si prin centre de colectare organizate de operatori economici autorizati pentru colectarea DEEE.
1.3.  La furnizarea unui produs nou, la solicitarea cumparatorului, distribuitorii sunt obligati sa preia DEEE in sistem "unul la unul", in mod gratuit, in aceleasi conditii precum cele de livrare a produsului nou, daca echipamentul este de tip echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca echipamentul nou furnizat si sa informeze cumparatorul despre aceasta posibilitate inainte de achizitionarea produsului. Clientii Altex pot preda DEEE echivalent in toate magazinele Altex.
1.4.  Altex asigura colectarea, in timpul programului de lucru, de la utilizatorii finali, cu titlu gratuit, fara obligatia acestora de a cumpara echipament electric sau electronic (denumit in continuare EEE) de tip echivalent, a DEEE de dimensiuni foarte mici in cadrul tuturor magazinelor Altex. Potrivit OUG nr.5/2015, Anexa 5, lit.f), DEEE de dimensiuni foarte mici sunt  deseurile de echipamente electrice si electronice la care nicio dimensiune exterioara nu este mai mare de 25 cm.
1.5.  Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu o cruce insotita de marcajul negru, ca in imaginea de mai jos:

1.6. Aceasta pictograma indica faptul ca DEEE nu trebuie amestecate cu deseuri menajere si ca acestea fac obiectul unei colectari separate.
1.7  Informatiile fac referire la comertul online.Pentru produsele comercializate direct in magazine, modalitatea de colectare a deseurilor este afisata in fiecare locatie.
1.8 Pentru informatii suplimentare click aici
1.9 In momentul inregistrarii comenzii va rugam sa specificati in rubrica "Observatii":
daca doriti colectarea DEEE si tipul DEEE-ului care doriti sa fie preluat in momentul livrarii produsului nou.

Cel mai bun raport calitate-pret

Conform sondajului Best Buy Award 2021/2022 efectuat de organizatia iCertias.

google play buttonapple store buttonhuawei gallery button
Cel mai mic pret din Romania! Daca gasesti in alta parte mai ieftin primesti de doua ori diferenta.
S.C. ALTEX ROMANIA S.R.L. este inregistrata cu numarul 600 / 2006 in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal
solutionarea online a litigiilorsolutionarea alternativa a litigiilor