Rom

(132)

  Rom, poezia dulceaga a trestiei de zahar

   

  Nu este foarte clar de unde vine termenul de „rom”. O prima varianta ar putea proveni de la vechiul cuvant normand rumbullion (cu variantele rombollion si rond-bouillon), care ar fi desemnat un alcool distilat din cidru de mere sau pere. O alta versiune sustine ca denumirea ar fi, totusi, de origine latina, provenind din saccharum, zahar. 

   

  Pretul romului reflecta si calitatea sa?

   

  Daca esti fan atunci stii deja ca, spre deosebire de alte distilate (whisky, vinars sau vodka), romul nu are standarde de fabricatie bine definite, ele fiind diferite de la o zona la alta, de la o tara la alta. Nici vechimea nu este un standard, ci difera de la o tara la alta - ceea ce il face o bautura nu doar foarte populara, dar si accesibila. Asadar, pretul romului reflecta si calitatea sa? Nu intotdeauna. Din motivele de mai sus, pretul romului difera de la o zona la alta, dar, adeseori, aceasta poate sa nu aiba legatura cu calitate, asadar, uneori e bine sa nu judeci un rom dupa pret. 

   

  Ce categorii de rom de calitate am la dispozitie?

   

  Tine cont de urmatoarele informatii daca vrei sa alegi in cunostinta de cauza: romul este clasat in mai multe categorii: cele light sunt folosite pentru cocktailuri, in timp ce romurile "aurii" sau "negre" (dark) se consuma ca atare sau se folosesc pentru a gati. Romul premium este in general conceput pentru a fi consumat ca atare. Daca vrei un rom de calitate nu te orienta neaparat catre un rom scump ci catre unul care sa fie compatibil cu modul in care il vei consuma. Daca vrei sa il consumi ca atare, alege un rom fin. Daca vrei sa il consumi in cocktailuri, poti alege un rom ieftin.

   

   

  Intrebari frecvente

  Romul este o bautura distilata, obtinuta din trestie de zahar, mai exact din subproduse rezultate in urma prelucrarii acesteia, cum ar fi melasa si sucul de trestie de zahar, care sunt supuse fermentarii si distilarii. Alcoolul incolor obtinut este supus invechirii in butoaie (de obicei de stejar), astfel romul capatand culoarea specifica.

  Desi romul poate fi baut ca atare, insa e cel putin la fel de important in baruri prin prezenta sa in componenta cocktail-urilor precum ar fi daiquiri, mojito sau cuba libre.

  Romul este are concentratia de alcool de la 37% la 40%.

  Cel mai bun raport calitate-pret

  Conform sondajului Best Buy Award 2021/2022 efectuat de organizatia iCertias.

  google play buttonapple store buttonhuawei gallery button
  Cel mai mic pret din Romania! Daca gasesti in alta parte mai ieftin primesti de doua ori diferenta.
  S.C. ALTEX ROMANIA S.R.L. este inregistrata cu numarul 600 / 2006 in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal
  solutionarea online a litigiilorsolutionarea alternativa a litigiilor