Contul meu
Cosul meu
Te rugam sa astepti...
Cel mai bun raport pret-calitate din Romania!* *Daca gasesti in alta parte mai ieftin, primesti 2x diferenta

Recicleaza pentru un mediu curat!

       

STIATI CA....?

Fiecare roman produce in medie, putin peste 1 kg de deseuri zilnic, adica aproape 400 kg pe an, ceea ce ar insemna peste 1 metru cub pe an.

Daca reciclam 1 tona de hartie salvam de la taiere cam 17 copaci maturi (1.41 tone de lemn masiv)

Daca reciclam 1 tona de deseuri de plastic economisim cel putin jumatate de tona de petrol brut si cel putin 0.2 tone de gaz natural.

Daca reciclam 1 tona de sticla economisim 0.66 tone de nisip, 0.1 tone de calcar.

Daca reciclam 1 milion de telefoane mobile recuperam: 250 kg de argint, 24 kg de aur, 9 kg de paladiu si 9 tone de cupru.

 

Cum colectam separat deseurile?

In Romania exista obligatia colectarii separate a deseurilor reciclabile. Obligatia aceasta o avem  atat acasa, cat si la serviciu sau la scoala. Colectarea trebuie sa se faca in recipiente separate.

Ati intalnit cele 3 containere destinate colectarii selective in Romania?

Ele sunt colorate in :Albastru -Hartie Galben -Plastic & Metal Verde - Sticla

 

Ce sunt DEEE-urile?

Deseurile de echipamente electrice si electronice, pe scurt DEEE, reprezinta o categorie speciala de deseuri, pentru ca aproximativ 70% din substantele toxice care ajung la gropile de gunoi provin de la astfel de deseuri, de aceea este importanta predarea acestora catre colectori autorizati, locatia acestor puncte de colectare o puteti afla aici. 

Exemple de DEEE: frigidere, masini de spalat, televizoare, computere, radiouri, roboti de bucatarie, jucarii care au mecanism actionat electric etc. 

 

Ce sunt DBA –urile?

Deseurile de baterii si acumulatori, pe scurt DBA, sunt o alta categorie importanta  de deseuri,deoarece acestea contamineaza solul si apa prin continutul lor de elemente chimice daunatoare, de aceea este importanta predarea lor catre colectori autorizati.


Unde se mai pot preda bateriile si electronicele mici?

In recipientele produse pentru magazinele/sediile Altex.

 

Cine este ECOTIC?  

Organizatia ECOTIC este o organizatie nonprofit ce are drept misiune protejarea mediul înconjurator prin preluarea responsabilitatilor ce le revin producatorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice. ECOTIC si-a inceput activitatea  in urma cu 7 ani avand astazi drept rezultate organizarea a peste 80 de campanii de constientizare/colectare si peste 46 000 tone de echipamente electrice si electronice colectate

Va invitam sa vizitati site-ul ECOTIC pentru a fi la curent cu ceea ce sa intampla in domeniul colectarii si reciclarii DEEE si pentru a afla locatia punctelor de colectare DEEE  si DBA.