Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal in cadrul site-ului www.altex.ro

Stimate utilizator,

Avand in vedere:

  • REGULAMENTUL (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date;
  • Legea 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal, va informam ca:

Prelucram datele dvs. personale (date legate de comenzi si tranzactii, date de identificare, date pe care ni le oferiti sau pe care le primim in virtutea legii sau a contractului cu scopul de a va putea livra produse si servicii) – in general pentru furnizarea de bunuri si servicii, pentru a interactiona cu dvs., pentru a va transmite, cu acordul dvs., detalii despre activitatea, produsele si promotiile noastre.

Prelucrarea datelor dvs. personale de catre ALTEX are loc:

a) in vederea incheierii si executarii unui contract pe care l-ati incheiat cu noi, solutionarea reclamatiilor si a solicitarilor din partea clientilor, inclusiv aspectele legate de comenzi, precum livrare, facturare, retur produse, solutionarea potentialelor litigii inaintate instantelor, recuperarea creantelor;

b) pentru a respecta o obligatie legala, inclusiv, dar fara a se limita la comunicari sau raportari catre autoritatile, institutiile sau agentiile de stat sau guvernamentale abilitate;

c) daca doriti sa aplicati pentru unul din posturile vancante afisate la sectiunea ”Cariere”, pentru scopul recrutarii de personal;

d) in virtutea interesului nostru legitim, care include urmatoarele scopuri: asigurarea masurilor de securitate necesare (supraveghere video si acces in spatiile securizate), identificarea clientilor, detectarea si prevenirea potentialelor fraude, raportari interne sau catre alte entitati ale grupului din care Altex face parte, fotografii la evenimente in magazine;

e) in baza consimtamantului dvs. pentru urmatoarele scopuri:

1) statistice, respectiv de marketing, newsletter, actiuni de direct mailing, oferirea de produse si servicii, reclama;

2) prelucrari automate, inclusiv profilare;

3) prelucrarea datelor dvs. cu caracter special prelucrate in conditiile Art. 9 alin. (2) GDPR, indispensabile in vederea furnizarii de bunuri si servicii.

Categoriile de destinatari catre care se pot transmite datele personale colectate:

• autoritatile statului (inclusiv dar fara a se limita la autoritati fiscale, autoritati de protectie a consumatorilor, organele statului competente in materie penala, etc.), ca urmare a unei obligatii legale a Operatorului;

• furnizorii implicati in mod direct/indirect in furnizarea de bunuri si servicii (ex. dezvoltatori de servicii IT etc.);

• prestatori de servicii de marketing, cercetare de piata, studii de satisfactie clienti si alte servicii similare;

• alte companii din cadrul Grupului de firme Altex;

• instante judecatoresti sau arbitrale, notari publici, avocati, executori judecatoresti, birouri de traducatori autorizati, alte servicii autorizate.

De asemenea, va informam ca magazinul /spatiul este supravegheat video in temeiul interesului legitim si al indeplinirii obligatiei legale de monitorizare a accesului in incinta in vederea asigurarii securitatii persoanelor si a bunurilor, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor. Imaginile colectate sunt indispensabile pentru asigurarea scopului mentionat. Imaginile sunt utilizate de operator si pot fi comunicate autoritatilor publice competente, in conditiile legii. Imaginile sunt stocate 30 de zile iar la implinirea termenului, acestea sunt sterse automat. Imaginile nu sunt transferate in strainatate sau catre un alt operator. In cazul in care nu sunteti de acord cu prelucrarea, operatorul va putea sa va limiteze accesul in magazin /spatiu.

Transferul datelor personale intr-o tara din afara Spatiului Economic European

Altex ar putea sa transfere datele personale catre alte companii aflate in exteriorul Spatiului Economic European. Pentru astfel de transferuri, Altex a luat o serie de masuri pentru a asigura un nivel adecvat de protectie a persoanelor fizice, similar cu cel oferit de legislatia europeana. Printre aceste masuri se regasesc si incheierea de clauze contractuale standard aprobate la nivel european. Nu vom divulga aceste date catre alte terte parti, exceptand cazul in care aceste parti sunt implicate in procesul de efectuare a unei rezervari sau achizitii pe pagina noastra web (incluzand aici si echipa de customer service).

Datele dvs. pot fi divulgate in cazul in care anumite legi cer in mod obligatoriu acest lucru. De asemenea putem divulga datele dumneavoastra catre terte parti sau consultanti care actioneaza in numele nostru sub rezerva obligatiei acestora din urma de a pastra datele dumneavoastra confidentiale.

Stocarea datelor personale

Datele personale vor fi prelucrate cel putin pe durata de valabilitate a contractului incheiat, precum si ulterior, pe durata necesara executarii obligatiilor contractuale de catre oricare dintre parti. Datele personale vor fi stocate atat timp cat este necesar pentru scopurile mentionate mai sus sau pe o perioada de timp prevazuta de dispozitiile legale, in conformitate cu politica noastra interna privind retentia datelor.

Daca sunteti de acord cu prelucrarea in scop de marketing, datele personale colectate vor fi pastrate pana cand ne veti informa cu privire la retragerea consimtamantului acordat in acest scop.

In calitatea dvs. de persoana vizata, conform GDPR, aveti urmatoarele drepturi:

Dreptul la informare si acces

Aveti dreptul de a vi se comunica, la cerere, daca datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate iar daca da, aveti dreptul de a solicita accesarea acestora. Aveti dreptul de a obtine o copie a datelor dvs. cu caracter personal prelucrate.

Dreptul la rectificare

Aveti dreptul de a obtine din partea noastra rectificarea datelor dvs. cu caracter personal incorecte si puteti completa datele incomplete oricand veti considera necesar.

„Dreptul de a fi uitat” sau dreptul la stergere

Aveti dreptul, in conditiile legii, sa ne solicitati sa va stergem datele cu caracter personal. Daca doriti sa nu mai primiti newslettere sau alte detalii despre diferite promotii si oferte speciale va rugam sa ne trimiteti un e-mail la dpo@altex.ro sau sa va dezabonati utilizand link-ul din ultimul newsletter primit.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii - Aveti dreptul de a solicita restricționarea prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal. In acest caz, datele pot fi marcate si pot fi prelucrate de noi doar in anumite scopuri. Presupune dreptul de a solicita si de a obtine restrictionarea prelucrarii datelor cu caracter personal care va privesc, in anumite circumstante, precum (i) dumneavoastra contestati exactitatea datelor, pe perioada ce ne-ar permite verificarea exactitatii acelor date; (ii) datele dvs. au fost prelucrate ilegal, iar dvs. va opuneti stergerii acestora, solicitand restrictionarea utilizarii lor.

Dreptul de a va retrage consimtamantul

Consimtamantul poate fi retras in orice moment, atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal care va privesc a fost efectuata pe baza consimtamantului dumneavoastra.

Dreptul la portabilitatea datelor

Aveti dreptul sa primiti datele dvs. cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat, in format structurat, uzual si care poate fi identificat de aparate si aveti dreptul de a transmite aceste date unei alte entitati, fara obiectii din partea noastra.

Dreptul de opozitie

Aveti dreptul sa va opuneti oricand, fata de prelucrarea de catre noi a datelor dvs. cu caracter personal, in special in scop de marketing direct; puteti sa solicitati sa nu va mai prelucram datele cu caracter personal in interesul nostru legitim. Daca aveti si va exercitati dreptul de a va opune, nu vom mai prelucra datele dvs. cu caracter personal in scopul respectiv. Exercitarea acestui drept nu presupune costuri. Acest drept poate fi invalidat in special daca prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesara pentru formalitatile aferente incheierii unui contract sau pentru indeplinirea unui contract deja incheiat.

Dreptul de nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata a datelor dvs., inclusiv crearea de profiluri care produc efecte juridice sau care va afecteaza semnificativ. Presupune ca aveti dreptul de a solicita interventie umana din partea noastra, de a va exprima punctul de vedere si de a contesta decizia.

Dreptul de a depune o plangere la noi si/sau la autoritatea competenta privind protectia datelor – Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) – www.dataprotection.ro.

Dreptul de a va adresa justitiei

Puteti sa va exercitati drepturile mentionate mai sus prin formularea unei cereri in forma scrisa, datata si semnata, inaintata catre ALTEX Romania SRL –cu Sediul in Voluntari Sos . Bucuresti Nord Nr.10 Global City Business Park, Etaj 10, Corp O1.1, Cod Postal 077190, Jud. ILFOV, in atentia Responsabilului cu Protectia Datelor – sau la adresa de email dpo@altex.ro.

In cerere, va rugam sa mentionati daca doriti ca informatiile sa fie comunicate la o anumita adresa (postala sau e-mail) sau printr-un serviciu de curierat care sa asigure ca veti primi personal informatiile. Va rugam sa tineti cont ca, inainte de a da curs oricarei astfel de cereri, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea, pentru a ne asigura ca solicitarea provine chiar din partea dvs.

Echipa ALTEX Romania

Cel mai bun raport calitate-pret

Conform sondajului Best Buy Award 2021/2022 efectuat de organizatia iCertias.

Cel mai mic pret din Romania! Daca gasesti in alta parte mai ieftin primesti de doua ori diferenta.

S.C. ALTEX ROMANIA S.R.L. este inregistrata cu numarul 600 / 2006 in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal