Regulamentul campaniei offline si online
 ”De 2xDiferenta la toate produsele”

 

 

Art.1. ORGANIZATOR:

1.1.                  ALTEX ROMANIA S.R.L., cu sediul social in Voluntari, Sos. Bucuresti Nord nr.10, cladirea Global City Business Park, corp O11, etajele 9 si 10, judetul Ilfov, inregistrata la Registrul Comertului sub nr.J23/2611/2016, atribut fiscal RO, avand numar unic de inregistrare 2864518, avand cont IBAN RO53BRDE450SV01797384500, deschis la banca BRD-SMCC, reprezentata legal prin Dl. Dan Ostahie, in calitate de Administrator, (denumit in cele ce urmeaza ”Organizatorul”).

1.2.                  Regulamentul oficial este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile din Romania.

 

Art.2. OBIECTUL REGULAMENTULUI:

Clientii magazinelor ALTEX din Romania si ai platformei de comert online https://altex.ro, exceptand clientii care achizitioneaza produse de pe aceasta platforma, de la Partenerii Altex Marketplace, beneficiaza de clauza ofertei concurente care le confera avantajul de a obtine cel mai bun pret practicat de magazine situate in acelasi oras, cu acelasi obiect de activitate, la acelasi produs, in aceleasi conditii de comercializare sau practicat de platformele de vânzare online ale magazinelor cu acelasi obiect de activitate. Pentru a putea participa la promotie, clientii sunt obligati sa respecte prevederile prezentului regulament.

Pentru evitarea oricarui dubiu, prezentul regulament nu se va aplica achizitiilor/vanzarilor de produse de la/de catre Partenerii Altex Marketplace de pe platforma de comert online https://altex.ro, produse care sunt identificate pe site-ul https://altex.ro ca fiind Produse Marketplace.

 

Art.3. DEFINIRE TERMENI:

3.1. Clauza ofertei concurente – prevedere contractuala care permite clientului ALTEX sa obtina de la acesta, produse, in conditii mai avantajoase fata de cele prevazute initial, similare celor oferite de terte entitati comerciale.

3.2. Obiectul promotiei – rambursarea dublului diferentei dintre pretul platit pentru un produs achizitionat de la unul dintre magazinele ALTEX sau de pe https://altex.ro (cu exceptia produselor comercializate de catre Partenerii Altex Marketplace pe aceasta platforma) si pretul mai mic practicat in magazinele (offline sau online) cu acelasi obiect de activitate, conform art. 3.4. si art. 3.5., pentru acelasi produs si in aceleasi conditii de comercializare.

3.3. Client eligibil - clientul este eligibil pentru rambursarea dublului diferentei de pret daca a achizitionat si platit produse, in calitate de consumator, in scopuri in afara oricarei activitati comerciale, industriale, de productie, artizanale ori liberale, in vederea utilizarii produselor achizitionate in mod exclusiv in scop personal sau pentru uz casnic, de pe site-ul https://altex.ro (exceptand produsele comercializate de catre Partenerii Altex Marketplace pe aceasta platforma), avand creat un cont de utilizator inaintea efectuarii achizitiei care face obiectul rambursarii sau din magazinele ALTEX din teritoriu, cu tranzactii autentificate. Autentificarea clientilor se face la casa de marcat prin oferirea unui numar de telefon valid si alocarea vanzarii pe un client existent. In cazul in care nu se identifica un client, angajatul din magazin creeaza unul in sistemele interne. Conditiile de participare/ eligibilitate prevazute prin prezentul articol se considera indeplinite numai in masura in care clientul nu prezinta un comportament considerat abuziv si/ sau fraudulos, conform art. 4.5.. din prezentul Regulament, Organizatorul rezervandu-si dreptul de a restrictiona vanzarea produselor catre client.

3.4. Magazine cu acelasi obiect de activitate – magazinele din acelasi oras care comercializeaza produse electronice, electrocasnice, IT, comunicatii si divertisment, cu sediul social in Romania, care nu se afla in procedura generala de insolventa sau in faliment. In cazul produselor Apple prin magazine cu acelasi obiect de activitate se intelege un partener autorizat Apple adica o entitate autorizata sa re-vanda produse Apple in Romania ca urmare a unui contract incheiat cu Apple sau cu un afiliat Apple si care nu se afla in procedura generala de insolventa sau in faliment

3.5. Platforme de vânzare online cu acelasi obiect de activitate – site-ul unui magazin sau retea de magazine care comercializeaza produse electronice, electrocasnice, IT, comunicatii si divertisment, cu sediul social in Romania, care nu se afla in procedura generala de insolventa sau in faliment, cu exceptia platformei de vanzare online www.altex.ro folosita de catre Partenerii Altex Marketplace pentru vanzarile produselor acestora. In cazul produselor Apple prin platforma de vanzare online cu acelasi obiect de activitate se intelege site-ul un partener autorizat Apple adica o entitate autorizata sa re-vanda produse Apple in Romania ca urmare a unui contract incheiat cu Apple sau cu un afiliat Apple si care nu se afla in procedura generala de insolventa sau in faliment

3.6. Acelasi produs – produs identic cu cel achizitionat din magazinele ALTEX sau de pe https://altex.ro (cu exceptia produselor comercializate de catre Partenerii Altex Marketplace pe aceasta platforma), acelasi brand, acelasi model, avand specificatii si culoare identice, acelasi cod de bare In cazul produselor Apple prin acelasi produs se intelege produs identic cu cel achizitionat din magazinele ALTEX sau de pe https://altex.ro (cu exceptia produselor comercializate de catre Partenerii Altex Marketplace pe aceasta platforma), acelasi brand, acelasi model avand specificatii si culoare identice, acelasi cod de bare achizitionat de la o o entitate autorizata sa re-vanda produse Apple in Romania ca urmare a unui contract incheiat cu Apple sau cu un afiliat Apple si care nu se afla in procedura generala de insolventa sau in faliment.”

3.7. Aceleasi conditii de comercializare – produsul trebuie sa poata fi achizitionat la un pret mai mic in aceleasi conditii de comercializare in care a fost achizitionat din magazinele ALTEX sau de la Altex de pe www.altex.ro, in conditiile prevazute in prezentul regulament. Compararea se va face intre pretul de vanzare din ziua achizitiei, cumulat cu taxa de livrare, practicat de magazinele ALTEX sau de Altex pe https://altex.ro, si pretul de vânzare, cumulat cu taxa de livrare, oferit de catre un alt magazin situat in acelasi oras, sau de catre site-ul unui magazin care comercializeaza acelasi tip de produse. Mentionam ca produsul al carui pret este mai mic in magazinul concurent trebuie sa poata fi achizitionat in aceleasi conditii de:

a. Finantare – numerar sau sistem de plata in rate;

b. Servicii oferite – garantie si costuri de livrare;

c. Termenul de garantie al produsului si garantia asigurata de reprezentantii autorizati.

 

3.8. Cererea de rambursare ALTEX – “cerere”disponibila pe https://altex.ro  in sectiunea “Cont”, care se completeaza de catre client si in baza careia, dupa validarea facuta pe https://altex.ro, se ramburseaza dublul diferentei de pret.

Dublul diferentei de pret poate fi acordat:

- in vouchere valorice care pot fi utilizate ulterior,

- in numerar la casieriile din magazine, prin preschimbarea voucherului in numerar, daca produsul a fost achitat cu numerar, sau

- prin rambursare in contul din care s-a facut initial plata produsului pentru care se cere dublul diferentei de pret, daca achizitia a fost facuta cu cardul, in functie de optiunea clientului, mentionata in cererea sa.

 

Cererea se va completa cu urmatoarele informatii: numarul si data emiterii facturii/bonului fiscal, data achizitiei, denumire produs, pret produs, URL-ul site-ul unde s-a gasit pretul mai mic.

 

Acest serviciu are in vedere pretul de raft/vanzare al produselor si nu valoarea ratei lunare (in cazul achizitiei in sistem de plata in rate).

 • In cazul in care Clientul nu a optat pentru rambursarea in numerar, dublul diferentei de pret ii va fi acordat printr-un voucher valoric.
 • In cazul in care Clientul a optat pentru rambursarea in numerar si a platit produsul cu cardul, i se va rambursa suma in contul din care s-a facut initial plata.
 • In cazul in care Clientul solicita rambursarea in numerar, dar produsul achizitionat nu a fost achitat cu cardul, Clientul se va prezenta in magazin cu voucherul in format electronic (pe telefon/ tableta sau alt dispozitiv) sau printat/tiparit, avand posibilitatea de a-l preschimba in numerar.
 • In cazul in care Clientul face ulterior retur la produsul pentru care a primit 2xDiferenta, suma de restituit clientului in urma returului produsului va fi cea rezultata in urma scaderii valorii rambursarii 2xDiferenta deja efectuate din contravaloarea produsului achizitionat, indiferent daca aceasta a fost acordata sub forma de voucher sau numerar.
 • In cazul achizitiei produselor in sistem de plata in rate din magazinele ALTEX sau de pe https://altex.ro, clientul va primi dublul diferentei sub forma de voucher, numerar sau restituire suma in cont, in cazul achizitiei online sau offline, fara ca prin aceasta actiune sa se intervina asupra conditiilor de creditare, stabilite prin contract cu institutia finantatoare. Acest contract continua sa produca efecte in conditiile in care a fost semnat (nu se micsoreaza valoarea ratei/a sumelor datorate institutiei finantatoare).

 

3.9. Valoarea voucherului sau rambursarii in numerar – valoarea dublului diferentei va fi egala cu dublul diferentei dintre pretul platit de client pentru un produs achizitionat de pe https://altex.ro  sau dintr-unul din magazinele ALTEX si pretul practicat de alt magazin online care indeplineste conditiile de la art.3.5 din prezentul Regulament sau de unul din magazinele fizice mentionate la art.3.4., unde s-a gasit pretul mai mic.

Voucherul se poate utiliza pentru o singura comanda cu o valoare egala sau mai mare decat valoarea voucherului sau se poate preschimba la casieriile magazinelor in numerar, daca clientul a platit produsul in numerar; daca a platit cu cardul, primeste valoarea in contul asociat cardului utilizat la efectuarea platii.

3.10. In cazul in care cumparatorul a primit un voucher valoric pentru un produs achizitionat care a facut obiectul unei alte campanii promotionale sau a fost validat ca beneficiar in cadrul unei alte campanii care presupune acordarea unui voucher valoric, urmand ca voucherul sa-i fie transmis la o data prestabilita, acesta nu poate solicita suplimentar dublul diferentei de pret in cazul in care ulterior gaseste produsul respectiv la un pret mai mic la unul dintre magazinele offline sau online cu acelasi obiect de activitate in aceleasi conditii de comercializare.

Pretul de referinta* va fi cel rezultat in urma scaderii valorii voucherului deja primit sau ce urmeaza a fi primit.

*Pretul de referinta: pretul care va fi avut in vedere si analizat in vederea validarii si acordarii dublului diferentei.

3.11. Beneficiile acordate cumparatorilor, aferente altor campanii promotionale, nu se cumuleaza cu beneficiul acordarii dublului diferentei de pret.

3.12. Valabilitatea voucherului valoric: Voucherul valoric este valabil si va putea fi folosit in termen de 12 luni de la emitere. Voucherul va putea fi folosit la achizitia oricarui produs din magazinele Altex sau de pe platforma de comert online https://altex.ro, exceptand produsele comercializate de catre Partenerii Altex Marketplace pe aceasta platforma.

3.13. Voucherul se emite imediat ce este validata cererea de rambursare 2x Diferenta, devenind activ imediat dupa emiterea sa.

3.14. Partenerii Altex Marketplace – comerciantul agreat de Altex care afiseaza si promoveaza produse pe platforma de comert online https://altex.ro, in vederea vanzarii acestora direct catre client.

 

Art. 4. PARTICIPANTI SI LIMITARI DE PARTICIPARE:

4.1. La promotie poate participa orice persoana fizica domiciliata sau rezidenta in Romania, care a achizitionat si achitat cel putin un produs comercializat de magazinele ALTEX din Romania sau comercializat de Altex pe site-ul https://altex.ro. Produsele comercializate de catre Partenerii Altex Marketplace pe site-ul https://altex.ro nu vor constitui obiectul prezentei promotii.

4.2. Persoanele fizice care nu au implinit varsta de 18 ani, pot participa la promotie cu conditia ca cererea de rambursare sa fie completata de catre reprezentantul legal, tutorele legal sau curator, sau cu acordul acestora.

4.3. Nu pot participa la promotie: persoane fizice – angajatii ALTEX ROMANIA S.R.L., rudele de gradul I ale acestora, angajatii firmelor colaboratoare sau a centrelor comerciale unde se afla magazinele ALTEX ROMANIA S.R.L.

4.4. Campania promotionala este destinata numai clientilor persoane fizice, in calitate de consumatori. Nu pot participa la campania promotionala persoanele juridice (PJ) sau persoanele fizice autorizate (PFA) si nici persoane fizice care achizitioneaza produse in alte scopuri decat in scop personal sau uz casnic.

4.5. Achizitia de produse in scopul obtinerii beneficiilor oferite prin prezenta campanie promotionala, in alte scopuri decat cele personale sau de uz casnic, este strict interzisa. Organizatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona participarea oricarui client cu privire la care exista suspiciuni ca ar efectua o achizitie care poate fi asimilata in orice fel cu o activitate de natura comerciala (industriala, de productie, artizanala ori liberala) a unei persoane juridice sau a unei persoane fizice autorizate, avand scop unic urmarirea speculei/exploatarea ilicita a beneficiilor oferite de Organizator prin prezenta campanie promotionala si obtinerea de la Organizator in mod abuziv si/sau fraudulos de foloase materiale necuvenite.

.

 

Art. 5. PERIOADA SI LOCUL DE DESFASURARE: Promotia este valabila in toate magazinele ALTEX din România si pe https://altex.ro, pe o perioada nelimitata, in conditiile prevazute in prezentul regulament. Organizatorul isi rezerva dreptul sa opreasca, sa retraga sau sa modifice in orice fel prezentul regulament, in orice moment si din orice motiv, fara obligativitatea unei notificari de orice gen catre fosti, actuali sau viitori participanti.

 

Art. 6. CONDITII DE VALIDITATE:

6.1 Pentru ca un client ALTEX sa poata beneficia de aceasta promotie, trebuie sa intruneasca cumulativ urmatoarele conditii:

6.2 Clientul sa fi achizitionat un produs din magazinele ALTEX sau de pe www.altex.ro, achizitia fiind confirmata prin bonul fiscal emis de un magazin ALTEX sau prin factura care atesta achizitia de pe site-ul https://altex.ro si chitanta in cazul in care produsul se livreaza cu plata ramburs. Produsul achizitionat de pe www.altex.ro nu trebuie sa fie unul dintre produsele comercializate de catre Partenerii Altex Marketplace pe aceasta platforma.

6.3. Clientul sa gaseasca spre comercializare acelasi produs, acelasi brand si acelasi cod de produs si acelasi model, avand specificatii si culoare identice, avand acelasi cod de bare, intr-unul dintre magazinele sau site-urile care indeplinesc conditiile de la art.3.4. si 3.5. din prezentul regulament, insa la un pret mai mic decat cel practicat in magazinele ALTEX sau pe https://altex.ro.

6.4. Clientul va trimite in scris in maximum 7 zile calendaristice de la data achizitiei specificata pe bonul fiscal/factura, ca reply la mail-ul de inregistrare a cererii de rambursare, dovada ca pretul mai mic a fost mentinut la un alt vanzator pentru o perioada de 24 de ore; in acest sens, se va trimite un mail initial cu dovada pretului mai mic si un mail secundar, dupa o perioada de min.24 de ore din care sa reiasa ca produsul respectiv a avut un pret mai mic in acest interval de timp.

6.5. Pentru rambursarea online, produsul achizitionat de pe site-ul https://altex.ro trebuie sa fie disponibil in stocul concurentului pe toata durata de referinta, respectiv 24 de ore calculate de la data completarii cererii de rambursare. Prin „disponibilitate in stocul concurentului” se intelege ca: produsul trebuie sa se afle in: stocul fizic, depozitul destinat livrarilor din on-line al celuilalt vanzator sau la raftul magazinului care l-a pus in vanzare, pentru 24 de ore calculate de la data completarii cererii de rambursare.

Nu se considera a fi in stoc produsele care:

- sunt afisate spre vanzare intr-o campanie de rezervare produs sau precomanda;

- se afla intr-o comanda plasata furnizorului, de catre magazinul concurent, comanda ce urmeaza a fi livrata la o data ulterioara momentului completarii cererii de rambursare;

- sunt disponibile doar in stocul furnizorului de produse al magazinului concurent.

6.6. Pretul mai mic trebuie sa fie acelasi in magazinul concurent (fizic sau online), prin aceasta intelegandu-se o suma fixa exprimata in lei, aceeasi unitate monetara, aceleasi subunitati/zecimale, pentru minimum 24 de ore, de la momentul completarii cererii de rambursare.

6.7. Clientul sa nu fi returnat sau sa nu fi plasat cerere de retur pentru produsul achizitionat din magazinele ALTEX sau de pe www.altex.ro.

6.8. Clientul poate efectua maxim 1 comanda pe zi, pe acelasi cod de produs, din acelasi cont de utilizator.

 

Art.7. MECANISMUL CAMPANIEI:

7.1. Odata cu emiterea vocherului, eliberarea numerarului din casierie sau rambursarii in contul din care s-a facut plata a dublului diferentei de pret, ALTEX ajusteaza pretul de vanzare zilnic, daca se constata un pret mai mic practicat de un concurent al sau la acelasi produs; prin acest mecanism garanteaza cel mai mic pret din piata. Daca in termen de maxim 7 zile calendaristice de la achizitionarea produsului, clientul constata ca acelasi produs poate fi achizitionat la un pret mai mic intr-unul dintre magazinele sau platformele de comert online mentionate la art.3.4 si 3.5 din prezentul regulament, ALTEX se angajeaza sa ramburseze dublul diferentei de pret clientului. In cazul in care clientul depaseste termenul de 7 zile calendaristice si nu completeaza cererea de rambursare, pierde dreptul de a mai primi rambursarea dublului diferentei de pret.

7.2. Atat in cazul achizitiei de pe https://altex.ro, cat si in cazul achizitiei din magazinele Altex, dublul diferentei de pret se ramburseaza sub forma:

 • unui voucher valoric ce va putea fi utilizat pentru achizitia oricarui produs din magazinele ALTEX sau pe https://altex.ro, exceptand produsele comercializate de catre Partenerii Altex Marketplace pe aceasta platforma, voucherul fiind activat imediat dupa emitere si fiind valabil pentru o perioada de 12 luni de la emitere;
 • numerarului din casierie in magazine, prin preschimbarea voucherului in numerar;
 • contravalorii returnate in contul din care s-a facut plata initial cu cardul.

7.3. Pentru a beneficia de restituirea dublului diferentei de pret, clientul este obligat sa completeze toate informatiile cuprinse in cererea de rambursare, sub sanctiunea pierderii dreptului la restituirea dublului diferentei de pret.

7.4. Pentru a beneficia de restituirea dublului diferentei de pret, clientul va completa cererea de rambursare pe www.altex.ro, in sectiunea “Cont”, dupa ce se va conecta in contul de client.

7.5. ALTEX isi rezerva dreptul de a verifica informatiile din cererea de rambursare, datele privind existenta pretului mai mic la magazinul/site-ul indicat de catre client si indeplinirea conditiilor impuse pentru rambursarea dublului diferentei de pret.

7.6. Compararea pretului va fi facuta intre pretul din ziua achizitiei produsului, cumulat cu taxa de livrare, din magazinul ALTEX sau de pe https://altex.ro, dupa aplicarea oricaror forme de reducere – discount, voucher, cupon, etc., fara a tine cont de pretul serviciilor de extra-garantie si asigurare asociate si pretul de vânzare cumulat cu taxa de livrare, oferit de catre magazinele sau platformele de comert online mentionate la art.3.4 si 3.5 din prezentul regulament.

7.7. Clientului ii va fi comunicat in scris pe adresa de e-mail din contul Altex, in termen de maxim 5 zile lucratoare de la data completarii cererii de rambursare, rezultatul verificarii. In situatia in care Organizatorul solicita clientului informatii suplimentare, termenul de raspuns se prelungeste cu 3 zile lucratoare, timp in care clientul va pune la dispozitie documentele solicitate. In absenta unui raspuns din partea clientului, in acest interval de 3 zile lucratoare, cererea va fi respinsa automat.

7.8. Daca se intrunesc conditiile de rambursare si cererea este valida, clientul va primi, conform optiunii lui, mentionate la art. 7.2. dublul diferentei de pret, fie printr-un voucher valoric transmis via e-mail imediat dupa validarea cererii, fie prin rambursarea numerarului solicitat la casierie prin preschimbarea voucherului in numerar, fie prin returnarea sumei cuvenite in contul din care s-a facut initial plata cu cardul a produsului.

 

7.9. Pentru utilizarea voucherului in unul din magazinele ALTEX, clientul trebuie sa prezinte la casierie voucherul in format electronic (pe telefon/alt suport electronic) sau printat/tiparit.

7.10. Daca clientul doreste sa returneze produsul care a facut obiectul rambursarii dublului diferentei in conditiile prezentului Regulament, se va scadea din contravaloarea produsului cuantumul rambursarii deja efectuate, acestuia fiindu-i restituita diferenta ramasa.

7.11. Daca clientul doreste sa returneze produsul care a facut obiectul rambursarii dublului diferentei in conditiile prezentului Regulament, in cazul in care voucherul emis nu a fost utilizat, acesta va fi anulat, clientului fiindu-i restituita contravaloarea integrala a produsului returnat, iar in cazul in care voucherul emis a fost utilizat, clientului ii va fi restituita diferenta ramasa ca urmare a scaderii valorii voucherului/ sumei deja restituite din contravalorea produsului.

7.12. Daca nu sunt intrunite conditiile de rambursare, clientul va primi in scris motivarea refuzului cererii de rambursare. Orice contestare a acestui raspuns poate fi facuta online, prin formularul disponibil pe site in sectiunea “Contacteaza-ne” https://altex.ro/contact/ sau printr-o adresa depusa la sediul societatii: Voluntari, Sos. Bucuresti Nord nr.10, cladirea Global City Business Park, corp O11, etajele 9 si 10, judetul Ilfov.

 

ART.8. PROTECŢIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL:

1. Prin prezentul Regulament Oficial, Organizatorul se obliga sa respecte prevederile legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, respectiv ale Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din data de 27.04.2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (,,GDPR’’) aplicabil incepand cu 25.05.2018.

2. Organizatorul actioneaza in calitate de operator conform GDPR in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor care se inscriu in Campanie.

3. Prelucrarea datelor cu caracter personal colectate si utilizate in contextul organizarii si desfasurarii Campaniei vor fi guvernate de regulile descrise in acest Regulament.

 

Scopurile prelucrarii datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal sunt prelucrate in urmatoarele scopuri (temeiul juridic specific al prelucrarii a fost adaugat intre paranteze atunci cand se detaliaza scopul prelucrarii datelor cu caracter personal) in temeiul consimtamantului obtinut in conformitate cu art. 6 (1) (a) din GDPR sau a intereselor legitime in conformitate cu art. 6 (1) (f) din GDPR:

1. organizarea si desfasurarea Campaniei, acordarea dublului diferentei de pret la produsele participante sub forma unui voucher;

2. utilizarea datelor cu caracter personal ale cumparatorului in scopuri promotionale si publicitare in legatura cu ofertele actuale in cadrul campaniei (consimtamantul personelor vizate);

3. transmiterea de comunicari comerciale in scop de marketing, cum ar fi: oferte cu privire la produsele Organizatorului, invitatii de a participa la concursuri, loterii publicitare, chestionare sau sondaje si alte comunicari similare (consimtamantul personelor vizate);

4. prelucrari automate, inclusiv profilare (consimtamantul personelor vizate);

5. plata impozitelor si a contributiilor relevante si raportarea catre autoritatile publice competente (obligatia legala a Organizatorului);

6. in vederea incheierii si executarii unui contract pe care persoana vizata l-a incheiat cu Altex in scopul participarii la Campanie, solutionarea reclamatiilor si a solicitarilor din partea clientilor, inclusiv aspectele legate de comenzi, precum livrare, facturare, retur produse, solutionarea potentialelor litigii inaintate instantelor, recuperarea creantelor;

7. solutionarea oricaror plangeri in legatura cu organizarea si desfasurarea Campaniei si acordarea dublului diferentei de pret;

8. punerea in aplicare a prevederilor Regulamentului pentru aparare in instanta si/sau alte proceduri judiciare sau administrative, inclusiv investigarea eventualelor incalcari, realizarea diverselor raportari, analize si studii statistice cu privire la campaniile de marketing organizate si succesul acestora (interesul legitim al Organizatorului sau al Partenerului);

9. Activitati de arhivare, daca sunt cerute de legislatie (obligatia legala a Organizatorului). In cazul in care consimtamantul persoanelor vizate constituie temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, persoanele vizate au dreptul de a-si retrage acest consimtamant in orice moment. In cazul in care beneficiarii 2xDiferenta (persoanele vizate) isi retrag consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal in scopuri promotionale si publicitare, Organizatorul va inceta respectiva prelucrare fara a afecta insa alte operatiuni de prelucrare ale datelor cu caracter personal care se fac in baza altor temeiuri juridice. Participantii care refuza sa comunice sau isi retrag consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal necesare pentru participarea in Campanie, nu vor fi eligibili sa participe la aceasta campanie.

 

Sursa si destinatarii datelor cu caracter personal

Organizatorul poate dezvalui datele cu caracter personal catre:

• Partenerii sai, actionand fie ca operatori, fie ca persoane imputernicite, notarilor publici/ avocatilor desemnati sa acorde asistenta pentru organizarea si desfasurarea Campaniei;

• Alte societati din Grup implicate in desfasurarea Campaniei;

• Furnizori ai serviciilor aferente activitatilor de marketing (agentii de marketing, societati de furnizare a serviciilor de e-mail marketing);

• Furnizori de servicii de curierat, telefonie mobila;

• Furnizorii produselor participante la Campanie;

• Autoritati publice sau alte categorii de destinatari, inclusiv altor societati din Grup, daca dezvaluirea are la baza un temei juridic adecvat (cum ar fi o obligatie legala, consimtamantul sau interesul legitim).

 

Durata de pastrare a datelor

Datele cu caracter personal se pastreaza cat este necesar pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate, cu respectarea procedurilor interne privind retentia datelor, inclusiv a regulilor de arhivare aplicabile.

Spre exemplu, datele cu caracter personal colectate pentru scopul Campaniei vor fi stocate pe durata acesteia plus o perioada suplimentara de minim 3 ani (cat este termenul de prescriptie pentru actiunile in justitie). Cu privire la datele cumparatorilor pentru care avem diverse obligatii de raportare si plata a taxelor si impozitelor, acestea vor fi pastrate pentru intreaga perioada de arhivare conform regulilor financiar-contabile.

Drepturile participantilor la Campanie in calitate de persoane vizate:

Conform legii, persoanele vizate beneficiaza de o serie de drepturi:

a. Dreptul de acces: persoanele vizate au dreptul de a obtine de la Operator confirmarea ca prelucreaza datele lor cu caracter personal, precum si informatii privind specificul prelucrarii cum ar fi: scopul, categoriile de date cu caracter personal prelucrate, destinatarii datelor, perioada pentru care datele sunt pastrate, existenta dreptului de rectificare, stergere sau restrictionare a prelucrarii. Acest drept le permite sa obtina gratuit o copie a datelor cu caracter personal prelucrate, precum si contracost orice copii suplimentare;

b. Dreptul de rectificare a datelor: persoanele vizate au dreptul de a solicita modificarea datelor lor cu caracter personal incorecte ori, dupa caz, completarea datelor care sunt incomplete.

c. Dreptul la stergere: persoanele vizate au dreptul de a solicita stergerea datelor lor cu caracter personal atunci cand:

• Acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate;

• Si-au retras consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si Operatorul nu le mai poate prelucra pe alte temeiuri legale;

• Datele cu caracter personal sunt prelucrate contrar legii;

• Datele cu caracter personal trebuie sterse conform legislatiei relevante;

• In cazul in care contesta corectitudinea datelor cu caracter personal, pe o perioada care ii permite Operatorului sa verifice exactitatea acestor date;

• In cazul in care prelucrarea este ilegala, iar persoanele vizate se opun stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;

• In cazul in care Operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoanele vizate le solicita pentru o actiune in instanta;

• In cazul in care persoanele vizate s-au opus prelucrarii, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale Operatorului prevaleaza asupra drepturilor lor in calitate de persoana vizata.

d. Retragerea consimtamantului si dreptul de opozitie: persoanele vizate au dreptul de a-si retrage oricand consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal prelucrate pe baza de consimtamant. De asemenea, se pot opune oricand prelucrarilor pentru scopul de marketing, inclusiv profilarilor efectuate in acest scop, precum si prelucrarilor bazate pe interesul legitim al Operatorului, din motive care tin de situatia lor specifica.

e. Restrictionare: persoanele vizate au dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor in urmatoarele situatii:

• In cazul in care contesta corectitudinea datelor cu caracter personal, pe o perioada care ii permite Operatorului sa verifice exactitatea acestor date;

• In cazul in care prelucrarea este ilegala, iar persoanele vizate se opun stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;

• In cazul in care Operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoanele vizate le solicita pentru o actiune in instanta;

• In cazul in care persoanele vizate s-au opus prelucrarii, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale Operatorilui prevaleaza asupra drepturilor lor in calitate de persoana vizata.

f. Dreptul la portabilitate: in masura in care se prelucreaza datele cu caracter personal prin mijloace automatizate, persoanele vizate au dreptul sa solicite Operatorului furnizarea datelor cu caracter personal intr-o forma structurata, utilizata frecvent si care poate fi citita in mod automatizat. Daca persoanele vizate solicita acest lucru, Operatorul poate sa transmita datele lor cu caracter personal unei alte entitati, daca este posibil din punct de vedere tehnic.

Pentru exercitarea drepturilor mentionate la punctele a)-f) persoanele vizate pot contacta Operatorul utilizand urmatoarele date de contact: In atentia: Responsabilului cu Protectia Datelor (DPO) Adresa de Corespondenta: Sos. Bucuresti Nord nr. 10, Cladirea O11, Clobal City Business Park, Voluntari, Jud. Ilfov, Etaj 10 E-mail: dataprotection@altex.ro

Inainte de a da curs oricarei astfel de cereri, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea, pentru a ne asigura ca solicitarea provine chiar din partea persoanei vizate.

 

g. Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere si cerere in justitie: persoanele vizate au dreptul de a depune plangere la autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor in cazul in care considera ca le-au fost incalcate drepturile: Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal; Adresa: Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, Bucuresti; e-mail anspdcp@dataprotection.ro .

h. De asemenea, persoanele vizate au dreptul de a se adresa in justitie.

 

Art.9. LITIGII:

9.1. In cazul unor eventuale litigii aparute intre Organizator si participanti acestea vor fi mai intâi solutionate pe cale amiabila. Daca acest lucru nu este posibil, vor fi inaintate spre rezolvare instantelor judecatoresti competente.

 

Art.10. DISPOZITII FINALE:

10.1. Organizatorul isi rezerva dreptul, la discretia sa absoluta, de a descalifica orice persoana care falsifica procedura de aplicare a Clauzei ofertei concurente, care incalca prezentul Regulament, care actioneaza intrun mod lipsit de etica sau perturbator sau care se determina ca actioneaza cu intentia de a deranja, abuza, ameninta sau hartui orice persoana.

10.2. Utilizarea, in orice mod, a unor metode frauduloase de aplicare a Clauzei ofertei concurente, va atrage anularea tuturor inregistrarilor prin aceste metode, iar persoanele care folosesc aceste metode vor fi descalificate.

10.3.Clientul se obliga sa nu achizitioneze produse si sa nu beneficieze de Clauza ofertei concurente prin utilizarea unor mijloace si conduite abusive si/sau frauduloase, contrare bunelor moravuri si a obiectului prezentei campanii promotionale, de natura a prejudicia si afecta desfasurarea in bune conditii a activitatii si operatiunilor Organizatorului.

10.4. Organizatorul isi rezerva dreptul de a monitoriza modul in care au fost achizitionate produsele, iar in situatia achizitiilor efectuate in mod abuziv si/sau fraudulos, conform art. 4.4. si art. 4.5. din prezentul Regulament, Organizatorul isi rezerva in mod expres dreptul de a suspenda sau anula, cu efect imediat si fara o notificare prealabila, accesul clientului la campania promotionala. Pentru claritate, in aceasta situatie, Organizatorul are dreptul de a restrictiona/ limita si anula in mod direct orice achizitie/comanda efectuata/plasata de client, precum si retragerea in mod automat a oricarui alt drept oferit/acordat clientului de Organizator prin prezentul Regulament. In orice caz, Organizatorul se obliga sa restituie suma achitata de client intr-un interval care nu poate depasi 3 zile lucratoare.

10.5. Daca, din orice motiv, aplicarea Clauzei ofertei concurente nu se poate aplica conform planificarii datorita unor cauze aflate in afara controlului Organizatorului, fraudei, problemelor tehnice sau orice alte cauze care, in opinia Organizatorului, corup sau afecteaza administrarea, securitatea, corectitudinea, integritatea sau aplicarea corespunzatoare a Clauzei ofertei concurente, Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula, inceta, modifica sau suspenda aplicarea prezentului Regulament.

10.6. Organizatorul si participantii sunt de acord sa se conformeze si sa respecte prevederile prezentului Regulament.

10.7. Prezentul Regulament al Campaniei intra in vigoare incepand cu data de astazi 8.06.2023.

10.8. Modificarile prezentului Regulament se vor face prin act aditional care intra in vigoare la data publicarii, mentionata in cuprinsul actului aditional.

 

Organizator,

ALTEX ROMANIA S.R.L.

 

 

 

 

 

 

Act aditional nr. 7

la Regulamentul campaniei offline si online
 “De 2xDiferenta la toate produsele”

 

 

Campania offline si online “De 2XDiferenta la toate produsele”, desfasurata pe o perioada nelimitata, este organizata de ALTEX ROMANIA S.R.L., cu sediul in Global City Business Park, Corp O11, Soseaua București – Nord, Numarul 10, Etajele 9 si 10, Voluntari, Judetul Ilfov, Romania, cod unic de inregistrare RO2864518, numar de inregistrare la Registrul Comertului J23/2611/2016, reprezentata legal prin  Dl. Dan Ostahie, in calitate de Administrator (“Organizatorul”).

Avand in vedere:

 • Dispozitiile Articolului 10.8. din Regulament: “Modificarile prezentului Regulament se vor face prin act aditional care intra in vigoare la data publicarii, mentionata in cuprinsul actului aditional.”

In consecinta, se modifica dispozitiile urmatoarelor articole din Regulament, dupa cum urmeaza:

 1. Modificari Regulament

 

Art.3. DEFINIRE TERMENI:

 

“3.4. Magazine cu acelasi obiect de activitate – magazinele din acelasi oras care comercializeaza produse electronice, electrocasnice, IT, comunicatii si divertisment, cu sediul social in Romania, care nu se afla in procedura generala de insolventa sau in faliment. In cazul produselor Apple prin magazine cu acelasi obiect de activitate se intelege un partener autorizat Apple adica o entitate autorizata sa re-vanda produse Apple in Romania ca urmare a unui contract incheiat cu Apple sau cu un afiliat Apple si care nu se afla in procedura generala de insolventa sau in faliment

3.5. Platforme de vânzare online cu acelasi obiect de activitate – site-ul unui magazin sau retea de magazine care comercializeaza produse electronice, electrocasnice, IT, comunicatii si divertisment, cu sediul social in Romania, care nu se afla in procedura generala de insolventa sau in faliment, cu exceptia platformei de vanzare online www.altex.ro folosita de catre Partenerii Altex Marketplace pentru vanzarile produselor acestora. In cazul produselor Apple prin platforma de vanzare online cu acelasi obiect de activitate se intelege site-ul un partener autorizat Apple adica o entitate autorizata sa re-vanda produse Apple in Romania ca urmare a unui contract incheiat cu Apple sau cu un afiliat Apple si care nu se afla in procedura generala de insolventa sau in faliment

3.6. Acelasi produs – produs identic cu cel achizitionat din magazinele ALTEX sau de pe https://altex.ro (cu exceptia produselor comercializate de catre Partenerii Altex Marketplace pe aceasta platforma), acelasi brand, acelasi model, avand specificatii si culoare identice, acelasi cod de bare In cazul produselor Apple prin acelasi produs se intelege produs identic cu cel achizitionat din magazinele ALTEX sau de pe https://altex.ro (cu exceptia produselor comercializate de catre Partenerii Altex Marketplace pe aceasta platforma), acelasi brand, acelasi model avand specificatii si culoare identice, acelasi cod de bare achizitionat de la o o entitate autorizata sa re-vanda produse Apple in Romania ca urmare a unui contract incheiat cu Apple sau cu un afiliat Apple si care nu se afla in procedura generala de insolventa sau in faliment.”

 

Art.10. DISPOZITII FINALE:

10.7. Prezentul Regulament al Campaniei intra in vigoare incepand cu data de 21.06.2023.

10.8. Modificarile prezentului Regulament se vor face prin act aditional care intra in vigoare la data publicarii, mentionata in cuprinsul actului aditional.

 

 

 1. II.              Prezentul Act Adițional face parte integrantă din Regulamentul Campaniei offline si online “De 2xDiferenta la toate produsele” si va intra in vigoare incepand cu data de 21_.06.2023.
 2. Celelalte prevederi nemodificate ale Regulamentului raman valabile.

 

 1.  Prezentul Act Aditional are anexat forma actualizata a Regulamentul Campaniei offline si online “De 2xDiferenta la toate produsele”, rezultata in urma modificarilor agreate prin prezentul document, in vigoare de la data de 21.06.2023.

 

 Organizator,

ALTEX ROMANIA S.R.L.

 

 

 

 

 

Act aditional nr. 6

la Regulamentul campaniei offline si online
 “De 2xDiferenta la toate produsele”

 

 

Campania offline si online “De 2XDiferenta la toate produsele”, desfasurata pe o perioada nelimitata, este organizata de ALTEX ROMANIA S.R.L., cu sediul in Global City Business Park, Corp O11, Soseaua București – Nord, Numarul 10, Etajele 9 si 10, Voluntari, Judetul Ilfov, Romania, cod unic de inregistrare RO2864518, numar de inregistrare la Registrul Comertului J23/2611/2016, reprezentata legal prin  Dl. Dan Ostahie, in calitate de Administrator (“Organizatorul”).

Avand in vedere:

 • Dispozitiile Articolului 10.8. din Regulament: “Modificarile prezentului Regulament se vor face prin act aditional care intra in vigoare la data publicarii, mentionata in cuprinsul actului aditional.”
 • Intentia Organizatorului de a modifica anumite articole din Regulament, in sensul neaplicarii Campaniei offline si online “De 2XDiferenta la toate produsele” pentru achizitiile de produse realizate de catre clienti de la Partenerii Altex Marketplace prezenti pe platforma de comert online https://altex.ro.

 

In consecinta, se modifica dispozitiile urmatoarelor articole din Regulament, dupa cum urmeaza:

 1. Modificari Regulament

 

Art.3. DEFINIRE TERMENI:

 “3.3. Client eligibil - clientul este eligibil pentru rambursarea dublului diferentei de pret daca a achizitionat  si platit produse: in calitate de consumator, in scopuri in afara oricarei activitati comerciale, industriale, de productie, artizanale ori liberale, in vederea utilizarii produselor achizitionate in mod exclusiv in scop personal sau pentru uz casnic, de pe site-ul https://altex.ro (exceptand produsele comercializate de catre Partenerii Altex Marketplace pe aceasta platforma), avand creat un cont de utilizator inaintea efectuarii achizitiei care face obiectul rambursarii sau din magazinele ALTEX din teritoriu, cu tranzactii autentificate. Autentificarea clientilor se face la casa de marcat prin oferirea unui numar de telefon valid si alocarea vanzarii pe un client existent. In cazul in care nu se identifica un client, angajatul din magazin creeaza unul in sistemele interne. Conditiile de participare/ eligibilitate prevazute prin prezentul articol se considera indeplinite numai in masura in care clientul nu prezinta un comportament considerat abuziv si/sau fraudulos, conform art. 4.4. si 4.5 din prezentul Regulament, Organizatorul rezervandu-si dreptul de a restrictiona vanzarea produselor catre client.

 

Art. 4. PARTICIPANTI SI LIMITARI DE PARTICIPARE:

4.4. Campania promotionala este destinata numai clientilor persoane fizice, in calitate de consumatori. Nu pot participa la campania promotionala persoanele juridice (PJ) sau persoanele fizice autorizate (PFA) si nici persoanele fizice care achizitioneaza produse in alte scopuri decat in scop personal sau uz casnic.

4.5. Achizitia de produse in scopul obtinerii beneficiilor oferite prin prezenta campanie promotionala, in alte scopuri decat cele personale sau de uz casnic, este strict interzisa. Organizatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona participarea oricarui client cu privire la care exista suspiciuni ca ar efectua o achizitie care poate fi asimilata in orice fel cu o  activitate de natura comerciala (industriala, de productie, artizanala ori liberala) a unei persoane juridice sau a unei persoane fizice autorizate, avand scop unic urmarirea speculei/exploatarea ilicita a beneficiilor oferite de Organizator prin prezenta campanie promotionala si obtinerea de la Organizator in mod abuziv si/sau fraudulos de foloase materiale necuvenite.

Art.10. DISPOZITII FINALE:

10.3.Clientul se obliga sa nu achizitioneze produse si sa nu beneficieze de Clauza ofertei concurente prin utilizarea unor mijloace si conduite abuzive si/sau frauduloase, contrare bunelor moravuri si a obiectului prezentei campanii promotionale, de natura a prejudicia si afecta desfasurarea in bune conditii a activitatii si operatiunilor Organizatorului.

10.4. Organizatorul isi rezerva dreptul de a monitoriza modul in care au fost achizitionate produsele, iar in situatia achizitiilor efectuate in mod abuziv si/sau fraudulos, conform art. 4.4. si art. 4.5. din prezentul Regulament, Organizatorul isi rezerva in mod expres dreptul de a suspenda sau anula, cu efect imediat si fara o notificare prealabila, accesul clientului la campania promotionala. Pentru claritate, in aceasta situatie, Organizatorul are dreptul de a restrictiona/ limita si anula in mod direct orice achizitie/comanda efectuata/plasata de client, precum si retragerea in mod automat a oricarui alt drept oferit/acordat clientului de Organizator prin prezentul Regulament. In orice caz, Organizatorul se obliga sa restituie suma achitata de client intr-un interval care nu poate depasi 3 zile lucratoare.

10.5. Daca, din orice motiv, aplicarea Clauzei ofertei concurente nu se poate aplica conform planificarii datorita unor cauze aflate in afara controlului Organizatorului, fraudei, problemelor tehnice sau orice alte cauze care, in opinia Organizatorului, corup sau afecteaza administrarea, securitatea, corectitudinea, integritatea sau aplicarea corespunzatoare a Clauzei ofertei concurente, Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula, inceta, modifica sau suspenda aplicarea prezentului Regulament.

10.6. Organizatorul si participantii sunt de acord sa se conformeze si sa respecte prevederile prezentului Regulament.

10.7. Prezentul Regulament al Campaniei intra in vigoare incepand cu data de 08.06.2023.

10.8. Modificarile prezentului Regulament se vor face prin act aditional care intra in vigoare la data publicarii, mentionata in cuprinsul actului aditional.

 

 

 1. VI.            Prezentul Act Adițional face parte integrantă din Regulamentul Campaniei offline si online “De 2xDiferenta la toate produsele” si va intra in vigoare incepand cu data de 08.06.2023.
 2. Celelalte prevederi nemodificate ale Regulamentului raman valabile.

 

 1.  Prezentul Act Aditional are anexat forma actualizata a Regulamentul Campaniei offline si online “De 2xDiferenta la toate produsele”, rezultata in urma modificarilor agreate prin prezentul document, in vigoare de la data de 08.06.2023.

 

 Organizator,

ALTEX ROMANIA S.R.L.

 

 

 

 

 

Act aditional nr. 5

la Regulamentul campaniei offline si online
 “De 2xDiferenta la toate produsele”

 

 

Campania offline si online “De 2XDiferenta la toate produsele”, desfasurata pe o perioada nelimitata, este organizata de ALTEX ROMANIA S.R.L., cu sediul in Global City Business Park, Corp O11, Soseaua București – Nord, Numarul 10, Etajele 9 si 10, Voluntari, Judetul Ilfov, Romania, cod unic de inregistrare RO2864518, numar de inregistrare la Registrul Comertului J23/2611/2016, reprezentata legal prin  Dl. Dan Ostahie, in calitate de Administrator (“Organizatorul”).

Avand in vedere:

 • Dispozitiile Articolului 10.6. din Regulament: “Modificarile prezentului Regulament se vor face prin act aditional care intra in vigoare la data publicarii, mentionata in cuprinsul actului aditional.”
 • Intentia Organizatorului de a modifica anumite articole din Regulament, in sensul neaplicarii Campaniei offline si online “De 2XDiferenta la toate produsele” pentru achizitiile de produse realizate de catre clienti de la Partenerii Altex Marketplace prezenti pe platforma de comert online https://altex.ro.

 

In consecinta, se modifica dispozitiile urmatoarelor articole din Regulament, dupa cum urmeaza:

 1. IX.            Modificari Regulament

 

Art.2. OBIECTUL REGULAMENTULUI: Clientii magazinelor ALTEX din Romania si ai platformei de comert online https://altex.ro, exceptand clientii care achizitioneaza produse de pe aceasta platforma, de la Partenerii Altex Marketplace, beneficiaza de clauza ofertei concurente care le confera avantajul de a obtine cel mai bun pret practicat de magazine situate in acelasi oras, cu acelasi obiect de activitate, la acelasi produs, in aceleasi conditii de comercializare sau practicat de platformele de vânzare online ale magazinelor cu acelasi obiect de activitate. Pentru a putea participa la promotie, clientii sunt obligati sa respecte prevederile prezentului regulament.

Pentru evitarea oricarui dubiu, prezentul regulament nu se va aplica achizitiilor/vanzarilor de produse de la/de catre Partenerii Altex Marketplace de pe platforma de comert online https://altex.ro, produse care sunt identificate pe site-ul https://altex.ro ca fiind Produse Marketplace.

 

Art.3. DEFINIRE TERMENI:

3.2. Obiectul promotiei – rambursarea dublului diferentei dintre pretul platit pentru un produs achizitionat de la unul dintre magazinele ALTEX sau de pe https://altex.ro (cu exceptia produselor comercializate de catre Partenerii Altex Marketplace pe aceasta platforma) si pretul mai mic practicat in magazinele (offline sau online) cu acelasi obiect de activitate, conform art. 3.4. si art. 3.5., pentru acelasi produs si in aceleasi conditii de comercializare.

3.3. Client eligibil - clientul este eligibil pentru rambursarea dublului diferentei de pret daca a achizitionat si platit produse: de pe site-ul https://altex.ro (exceptand produsele comercializate de catre Partenerii Altex Marketplace pe aceasta platforma), avand creat un cont de utilizator inaintea efectuarii achizitiei care face obiectul rambursarii sau din magazinele ALTEX din teritoriu, cu tranzactii autentificate. Autentificarea clientilor se face la casa de marcat prin oferirea unui numar de telefon valid si alocarea vanzarii pe un client existent. In cazul in care nu se identifica un client, angajatul din magazin creeaza unul in sistemele interne.

3.5. Platforme de vânzare online cu acelasi obiect de activitate – site-ul unui magazin sau retea de magazine care comercializeaza produse electronice, electrocasnice, IT, comunicatii si divertisment, cu sediul social in Romania, care nu se afla in procedura generala de insolventa sau in faliment, cu exceptia platformei de vanzare online https://altex.ro folosita de catre Partenerii Altex Marketplace pentru vanzarile produselor acestora.

3.6. Acelasi produs – produs identic cu cel achizitionat din magazinele ALTEX sau de pe https://altex.ro (cu exceptia produselor comercializate de catre Partenerii Altex Marketplace pe aceasta platforma), acelasi brand, acelasi model, avand specificatii si culoare identice, avand acelasi cod de bare.”

3.7. Aceleasi conditii de comercializare – produsul trebuie sa poata fi achizitionat la un pret mai mic in aceleasi conditii de comercializare in care a fost achizitionat din magazinele ALTEX sau de la Altex de pe www.altex.ro, in conditiile prevazute in prezentul regulament. Compararea se va face intre pretul de vanzare din ziua achizitiei, cumulat cu taxa de livrare, practicat de magazinele ALTEX sau de Altex pe https://altex.ro, si pretul de vânzare, cumulat cu taxa de livrare, oferit de catre un alt magazin situat in acelasi oras, sau de catre site-ul unui magazin care comercializeaza acelasi tip de produse. Mentionam ca produsul al carui pret este mai mic in magazinul concurent trebuie sa poata fi achizitionat in aceleasi conditii de:

a. Finantare – numerar sau sistem de plata in rate;

b. Servicii oferite – garantie si costuri de livrare;

c. Termenul de garantie al produsului si garantia asigurata de reprezentantii autorizati.

 

3.12. Valabilitatea voucherului valoric: Voucherul valoric este valabil si va putea fi folosit in termen de 12 luni de la emitere. Voucherul va putea fi folosit la achizitia oricarui produs din magazinele Altex si de pe platforma de comert online https://altex.ro, exceptand produsele comercializate de catre Partenerii Altex Marketplace pe aceasta platforma.”

3.14 Partenerii Altex Marketplace - comerciantul agreat de Altex care afiseaza si promoveaza produse pe platforma de comert online https://altex.ro, in vederea vanzarii acestora direct catre client.

 

Art. 4. PARTICIPANTI:

4.1. La promotie poate participa orice persoana fizica domiciliata sau rezidenta in Romania, care a achizitionat si achitat cel putin un produs comercializat de magazinele ALTEX din Romania sau comercializat de Altex pe site-ul https://altex.ro. Produsele comercializate de catre Partenerii Altex Marketplace pe site-ul https://altex.ro nu vor constitui obiectul prezentei promotii.

 

Art. 5. PERIOADA SI LOCUL DE DESFASURARE: “Promotia este valabila in toate magazinele ALTEX din România si pe https://altex.ro, pe o perioada nelimitata, in conditiile prevazute in prezentul regulament. Organizatorul isi rezerva dreptul sa opreasca, sa retraga sau sa modifice in orice fel prezentul regulament, in orice moment si din orice motiv, fara obligativitatea unei notificari de orice gen catre fosti, actuali sau viitori participanti.

 

Art. 6. CONDITII DE VALIDITATE:

6.2 Clientul sa fi achizitionat un produs din magazinele ALTEX sau de pe www.altex.ro, achizitia fiind confirmata prin bonul fiscal emis de un magazin ALTEX sau prin factura care atesta achizitia de pe site-ul https://altex.ro si chitanta in cazul in care produsul se livreaza cu plata ramburs. Produsul achizitionat de pe www.altex.ro nu trebuie sa fie unul dintre produsele comercializate de catre Partenerii Altex Marketplace pe aceasta platforma.

 

Art.7. MECANISMUL CAMPANIEI:

7.2. Atat in cazul achizitiei de pe https://altex.ro, cat si in cazul achizitiei din magazinele Altex, dublul diferentei de pret se ramburseaza sub forma:

 • unui voucher valoric ce va putea fi utilizat pentru achizitia oricarui produs din magazinele ALTEX sau pe https://altex.ro, exceptand produsele comercializate de catre Partenerii Altex Marketplace pe aceasta platforma, voucherul fiind activat imediat dupa emitere si fiind valabil pentru o perioada de 12 luni de la emitere;
 • numerarului din casierie in magazine, prin preschimbarea voucherului in numerar;
 • contravalorii returnate in contul din care s-a facut plata initial cu cardul.

 

 

II. Prezentul Act Adițional face parte integrantă din Regulamentul Campaniei offline si online “De 2xDiferenta la toate produsele” si va intra in vigoare incepand cu data de _____________.

III. Celelalte prevederi nemodificate ale Regulamentului raman valabile.

 

IV. Prezentul Act Aditional are anexat forma actualizata a Regulamentul Campaniei offline si online “De 2xDiferenta la toate produsele”, rezultata in urma modificarilor agreate prin prezentul document, in vigoare de la data de 31.10.2022.

  Organizator,

ALTEX ROMANIA S.R.L.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Act aditional nr.4 la

Regulamentul Campaniei “De 2xDiferenta la toate produsele”

 

ALTEX ROMANIA S.R.L., cu sediul social in Voluntari, Sos. Bucuresti Nord nr.10, cladirea Global City Business Park, corp O1.1, etaj 10, judetul Ilfov, inregistrata la Registrul Comertului sub nr.J23/2611/2016, atribut fiscal RO, avand numar unic de inregistrare 2864518, avand cont IBAN RO53BRDE450SV01797384500, deschis la banca BRD SMCC, reprezentata legal prin Dl. Dan Ostahie in calitate de Administrator, (denumit in cele ce urmeaza ”Organizatorul”), decide urmatoarele:

 

1. Titulul Regulamentului Campaniei offline si online ”De 2xDiferenta la toate produsele”; “Garantia celui mai mic pret din România”, asa cum a fost formulat initial, se modifica prin eliminarea sintagmei “Garantia celui mai mic pret din România”; modificarea opereaza de data prezentului act aditional si in titlul/preambulul actelor aditionale anterioare/subsecvente.

 

 2. Se modifica art.3.3. “Definire termeni” si va avea urmatorul continut: “Client eligibil - clientul este eligibil pentru rambursarea dublului diferentei daca a achizitionat si platit produse: de pe site-ul https://altex.ro/  avand creat un cont de utilizator inaintea efectuarii achizitiei care face obiectul rambursarii sau din magazinele ALTEX din teritoriu, cu tranzactii autentificate. Autentificarea clientilor se face la casa de marcat prin oferirea unui numar de telefon valid si alocarea vanzarii pe un client existent. In cazul in care nu se identifica un client, angajatul din magazin creeaza unul in sistemele interne”.

 

3. Se modifica art.3.7. din Regulament, asa cum a fost formulat prin Actul Aditional nr.2., eliminand exceptia referitoare la produsele eligibilenu trebuie sa faca obiectul unei actiuni de resigilare, refolosire, reconditionare”. Urmare a acestei modificari, articolul 3.7. va avea urmatorul continut: “Aceleasi conditii de comercializare – produsul trebuie sa poata fi achizitionat la un pret mai mic in aceleasi conditii de comercializare in care a fost achizitionat din magazinele ALTEX sau de pe www.altex.ro. Compararea se va face intre pretul de vanzare din ziua achizitiei, cumulat cu taxa de livrare, practicat de magazinele ALTEX sau pe https://altex.ro/, si pretul de vânzare, cumulat cu taxa de livrare, oferit de catre un alt magazin situat in acelasi oras, sau de catre site-ul unui magazin care comercializeaza acelasi tip de produse.

Mentionam ca produsul al carui pret este mai mic in magazinul concurent trebuie sa poata fi achizitionat in aceleasi conditii de:

a. Finantare – numerar sau sistem de plata in rate;

b. Servicii oferite – garantie si costuri de livrare;

c. Termenul de garantie al produsului si garantia asigurata de reprezentantii autorizati.”

 

4. Se modifica art. 6.4 din Regulament asa cum a fost formulat prin Actul Aditional nr.3, prin reducerea perioadei de referinta de la 3 zile consecutive, la 24 de ore si va avea urmatorul continut:” Clientul trebuie sa probeze pretul mai mic prin fotografii datate sau print screen-uri datate/URL (in maximum 7 zile calendaristice de la data achizitiei specificata pe bonul fiscal/factura). Clientul va trimite in scris, ca reply la mail-ul de inregistrare a cererii de rambursare, dovada ca pretul mai mic a fost mentinut la un alt vanzator pentru o perioada de 24 de ore; in acest sens, se va trimite un mail initial cu dovada pretului mai mic si un mail secundar, dupa o perioada de min. 24 de ore din care sa reiasa ca produsul respectiv a avut un pret mai mic in acest interval de timp”.

 

5. Se modifica art.6.5 si va avea urmatorul continut:” Pentru rambursarea online, produsul achizitionat de pe site-ul https://altex.ro trebuie sa fie disponibil in stocul concurentului pe toata durata de referinta, respectiv 24 de ore calculate de la data completarii formularului de rambursare.

Prin „disponibilitate in stocul concurentului” se intelege ca: produsul trebuie sa se afle in: stocul fizic, depozitul destinat livrarilor din on-line al celuilalt vanzator sau la raftul magazinului care l-a pus in vanzare, pentru 24 de ore  calculate de la data completarii formularului de rambursare. Nu se considera a fi in stoc produsele care:

- sunt afisate spre vanzare intr-o campanie de rezervare produs sau precomanda;

- se afla intr-o comanda plasata furnizorului, de catre magazinul concurent, comanda ce urmeaza a fi livrata la o data ulterioara momentului completarii formularului de rambursare;

- sunt disponibile doar in stocul furnizorului de produse al magazinului concurent.”

 

6. Se modifica art.6.6 din Regulament si va avea urmatorul continut:”Pretul mai mic trebuie sa fie acelasi in magazinul concurent (fizic sau online), prin aceasta intelegandu-se o suma fixa exprimata in lei, aceeasi unitate monetara, aceleasi subunitati/zecimale, pentru minimum 24  de ore, de la momentul completarii formularului de rambursare.”

 

7. Se modifica art.6.10. din Regulament asa cum a fost formulat prin Actul Aditional nr.3 si va avea urmatorul continut: ”Clientul poate beneficia de maxim 2 vouchere 2xDiferenta in interval de 30 de zile. Clientul poate beneficia de un singur voucher 2xDiferenta pentru acelasi cod de produs in interval de 7 zile, indiferent de numarul de produse existente in aceeasi comanda. Termenul de 7 zile este exprimat in zile calendaristice si se calculeaza anterior datei de inregistrare a cererii 2xDiferenta.”

 

8. Se elimina art.7.8. din Regulament, respectiv exceptia referitoare la produsele eligibile “Nu fac obiectul prezentului regulament produsele care pot fi achizitionate la un pret mai mic intr-unul dintre magazinele sau platformele de comert online mentionate la art.3.4 si 3.5 care sunt resigilate, refolosite, reconditionate”.

 

9.  Celelalte prevederi nemodificate ale regulamentului raman valabile.

 

10. Prezentul Act Adițional face parte integrantă din Regulamentul Campaniei “De 2xDiferenta la toate produsele” si intra in vigoare la 07.03.2022

 

 

Altex Romania S.R.L.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Act aditional nr.3 la

Regulamentul Campaniei “De 2xDiferenta la toate produsele”

 

ALTEX ROMANIA S.R.L., cu sediul social in Voluntari, Sos. Bucuresti Nord nr.10, cladirea Global City Business Park, corp O1.1, etaj 10, judetul Ilfov, inregistrata la Registrul Comertului sub nr.J23/2611/2016, atribut fiscal RO, avand numar unic de inregistrare 2864518, avand cont IBAN RO53BRDE450SV01797384500, deschis la banca BRD SMCC, reprezentata legal prin Dl. Dan Ostahie in calitate de Administrator, (denumit in cele ce urmeaza ”Organizatorul”), decide urmatoarele:

 

Art. 6.5. se modifica si va avea urmatorul continut:

“Atat pentru rambursarea online (in cazul produsului achizitionat de pe site-ul https://altex.ro), cat si pentru rambursarea dublului diferentei de pret aferenta achizitiilor/solicitarilor din magazine (in cazul cererilor depuse in magazinele din teritoriu), produsul trebuie sa fie disponibil in stocul concurentului pe toata perioada de referinta, respectiv 3 zile consecutive, calculate incepand cu data completarii formularului de rambursare. Acest termen se calculeaza in conformitate cu art.2.553. alin. 2 Cod Civil: (2) Termenul se va implini la ora 24:00 a ultimei zile.

Prin „disponibilitate in stocul concurentului” se intelege ca produsul trebuie sa se afle in stocul fizic, depozitul destinat livrarilor din on-line al celuilalt vanzator sau la raftul magazinului care l-a pus in vanzare, pentru 3 zile consecutive, calculate de la data completarii formularului de rambursare. Nu se considera a fi in stoc produsele care:

- sunt afisate spre vanzare intr-o campanie de rezervare produs sau precomanda;

- se afla intr-o comanda plasata furnizorului, de catre magazinul concurent, comanda ce urmeaza a fi livrata la o data ulterioara momentului completarii formularului de rambursare;

- sunt disponibile doar in stocul furnizorului de produse al magazinului concurent.”

 

Art.6.10. Se modifica si va avea urmatorul continut:

“Clientul poate beneficia de maxim 2 vouchere 2xDiferenta in interval de 30 de zile. Clientul poate beneficia de un singur voucher 2xDiferenta pentru produse din aceeasi categorie in interval de 30 de zile, indiferent de numarul de produse existente in aceeasi comanda.

Termenul de 30 zile este exprimat in zile calendaristice si se calculeaza anterior datei de inregistrare a cererii 2xDiferenta.

Prin “categorie” se intelege: “Grup de produse care reuneste mai multe divizii de produse care satisfac nevoi similare cu moduri/locuri de folosire similare. Pe site-ul ALTEX, in sectiunea din subsol Companie> Categorii produse (https://altex.ro/harta-site/ ) se regasec categoriile de produse pe care le comercializam, organizate in divizii si subdivizii. Spre exemplu:

Categorie: Electocasnice mari > Divizie: Masini de spalat rufe> Subdivizie: Masini de spalat rufe frontale.

Categorie: Electocasnice mari > Divizie: Aparate frigorifice > Subdivizie: Racitoare de vin.

In cazul produselor exemplificate mai sus, ca si in cazul altora, care fac parte din divizii sau subdivizii diferite, solicitatul nu poate solicita/primi un voucher 2xDiferenta pentru fiecare produs achizitionat, deoarece acestea fac parte din aceeasi categorie. “

 

 • Celelalte prevederi nemodificate ale regulamentului raman valabile.
 • Prezentul Act Adițional face parte integrantă din Regulamentul Campaniei “De 2xDiferenta la toate produsele” si intra in vigoare la 06.10.2021.

 

 

Altex Romania S.R.L.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Act aditional nr.2 la

 Regulamentul Campaniei “De 2xDiferenta la toate produsele”

 

ALTEX ROMANIA S.R.L., cu sediul social in Voluntari, Sos. Bucuresti Nord nr.10, cladirea Global City Business Park, corp O1.1, etaj 10, judetul Ilfov, inregistrata la Registrul Comertului sub nr.J23/2611/2016, atribut fiscal RO, avand numar unic de inregistrare 2864518, avand cont IBAN RO53BRDE450SV01797384500, deschis la banca BRD SMCC, reprezentata legal prin Dl. Dan Ostahie in calitate de Administrator, (denumit in cele ce urmeaza ”Organizatorul”), decide urmatoarele:

 

Art.3.7. se modifica si va avea urmatorul continut:

“Aceleasi conditii de comercializare – produsul trebuie sa poata fi achizitionat la un pret mai mic in aceleasi conditii de comercializare in care a fost achizitionat din magazinele ALTEX sau de pe www.altex.ro. Compararea se va face intre pretul de vanzare din ziua achizitiei, cumulat cu taxa de livrare, practicat de magazinele ALTEX sau pe https://altex.ro/, si pretul de vânzare, cumulat cu taxa de livrare,  oferit de catre un alt magazin situat in acelasi oras, sau de catre site-ul unui magazin care comercializeaza acelasi tip de produse.

Mentionam ca produsul al carui pret este mai mic in magazinul concurent nu trebuie sa faca obiectul unei actiuni de resigilare, refolosire, reconditionare si trebuie sa poata fi achizitionat in aceleasi conditii de:

a. Finantare – numerar sau sistem de plata in rate;

b. Servicii oferite – garantie si costuri de livrare;

c. Termenul de garantie al produsului si garantia asigurata de reprezentantii autorizati.”

 

Art.3.13 se modifica si va avea urmatorul continut:

“Valabilitatea voucherului.

Incepand cu data de 15.06.2021, voucherul valoric va putea fi folosit incepand cu a 15-a zi calendaristica de la data emiterii voucherului in magazinele ALTEX sau pe https://altex.ro

Voucherul are o valabilitate de maximum 14 zile.”

 

Art. 7.2. se modifica si va avea urmatorul continut:

In cazul achizitiei de pe https://altex.ro, dublul diferentei de pret se ramburseaza sub forma unui voucher valoric ce va putea fi utilizat in magazinele ALTEX sau pe https://altex.ro , incepand cu a 15-a zi calendaristica de la data emiterii, acesta avand o valabilitate de maximum 14 zile, iar in cazul achizitiei din magazinele Altex, dublul diferentei de pret se ramburseaza de asemenea sub forma de voucher in magazinul din care a fost achizitionat produsul.

 

Art.7.7. se modifica si va avea urmatorul continut:

Compararea pretului va fi facuta intre pretul din ziua achizitiei produsului, cumulat cu taxa de livrare, din magazinul ALTEX sau de pe https://altex.ro, dupa aplicarea oricaror forme de reducere – discount, voucher, cupon, etc - fara a tine cont de pretul serviciilor de extra-garantie si asigurare asociate si pretul de vânzare cumulat cu taxa de livrare, oferit de catre magazinele sau platformele de comert online mentionate la art.3.4 si 3.5 din prezentul regulament.

 

 • Celelalte prevederi nemodificate ale regulamentului raman valabile.
 • Prezentul Act Adițional face parte integrantă din Regulamentul Campaniei “De 2xDiferenta la toate produsele” si intra in vigoare la 15.06.2021.

 

 

Altex Romania S.R.L.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Act aditional nr.1 la

Regulamentul Campaniei offline si online “De 2xDiferenta la toate produsele”

Garantia celui mai mic pret din România

 

ALTEX ROMANIA S.R.L., cu sediul social in Voluntari, Sos. Bucuresti Nord nr.10, cladirea Global City Business Park, corp O1.1, etaj 10, judetul Ilfov, inregistrata la Registrul Comertului sub nr.J23/2611/2016, atribut fiscal RO, avand numar unic de inregistrare 2864518, avand cont IBAN RO53BRDE450SV01797384500, deschis la banca BRD SMCC, reprezentata legal prin Dl. Dan Ostahie, in calitate de Administrator, (denumit in cele ce urmeaza ”Organizatorul”), decide urmatoarele:

 

Art. 3.13 se modifica si va avea urmatorul continut: „Valabilitatea voucherului: Incepand cu data de 23.02.2021, voucherul valoric va putea fi folosit in maximum 14 zile de la emitere, in magazinele ALTEX sau pe https://altex.ro”.

 

Art. 7.2 se modifica si va avea urmatorul continut:

“In cazul achizitiei de pe https://altex.ro, dublul diferentei de pret se ramburseaza sub forma unui voucher valoric ce va putea fi utilizat in magazinele ALTEX sau pe https://altex.ro, in maximum 14 zile de la data emiterii acestuia, iar in cazul achizitiei din magazinele Altex, dublul diferentei de pret se ramburseaza de asemenea sub forma de voucher in magazinul din care a fost achizitionat produsul”.

 

 • Celelalte prevederi nemodificate ale regulamentului raman valabile
 • Prezentul Act Adițional face parte integrantă din Regulamentul Campaniei “De 2xDiferenta la toate produsele” si intra in vigoare la 23.02.2021.

 

Altex Romania S.R.L.

 

 

Cel mai bun raport pret-calitate

Conform sondajului Best Buy Award 2023/2024 efectuat de organizatia iCertias.

google play buttonapple store buttonhuawei gallery button
Cel mai mic pret din Romania! Daca gasesti in alta parte mai ieftin primesti de doua ori diferenta.
S.C. ALTEX ROMANIA S.R.L. este inregistrata cu numarul 600 / 2006 in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal
solutionarea online a litigiilorsolutionarea alternativa a litigiilor