- Bauturi, Cafea, Petshop/
- Bauturi fine/
- Palinca si rachiu
- Disponibilitate
- Pret
- Brand
- Tara de origine
- Tip bautura
- Vandut de
- Volum (l)
- Alcool (%)
- Ambalaj
Palinca si rachiu
Tot ce trebuie sa stii despre Palinca si Rachiu
Palinca este o bautura cu un continut foarte mare de alcool si este obtinuta din foarte multe tipuri de fructe (mere, caise, prune, pere si multe altele), nu neaparat amestecate, care sunt lasate sa se fermenteze apoi sunt puse la distilare.
Rachiul este o bautura obtinuta din distilarea de fructe (sucurile obtinute din fermentarea fructelor) sau cereale. Este o bautura cu un continut mult mai mare de alcool fata de vinuri. La fel ca si palinca, Rachiul este foarte popular in Peninsula Balcanica si in urma distilarii acestuia, se poate obtine mai departe urmatoarele:
- Palinca
- Tuica
- Horinca
In urma mai multor distilari, se poate obtine Alcoolul Rafinat care are un continut extrem de mare de alcool si poate ajunge pana la 96%. Acesta este inflamabil si poate fi folosit in cocktailuri special pentru acest lucru.
Exista si bauturi realizare similar dar provin din alte regiuni precum Italia, Japonia si multe altele. Acestea sunt:
Atat Palinca cat si Rachiul sunt realizate astfel: fructele sunt puse la fermentat (ori un singur tip de fruct, ori combinatie - mere, pere, caise, visine, prune si altele), dupa ce fermenteaza sunt distilate (o data sau de mai multe ori) si apoi rezulta produsul final care poate sa aiba mai multe nume: Palinca, Tuica, Horinca, Alcool Rafinat, Rachiu, Grappa, Sake si multe altele.
Daca distilezi Rachiul de mai multe ori, poti obtine urmatoarele:
- Palinca
- Tuica
- Horinca